Para biriktirmeli miyim?

Ailelerimiz biraz benziyor hocam. Ben bir yerden sonra tartışmayı bıraktım. Bana lisede sadece 3.5 TL günlük harçlık veriyorlardı. O zamanlar tavuk döner 3.5 TL idi. Yani meyve suyu ayran vs parası falan yoktu. Evden su doldurup gidiyordum. Şu an için babam 13K annem 6K para kazanıyor aylık. Bana verdikleri para 750 TL. Çok tartıştım ama nafile, evlat yetiştirmeyi sadece karnını doyurmak üstünü giydirmek olarak algılıyorlar. Ne mi oldu? Çalıştım çabaladım üniversite sınavında 732. oldum hukuk kazandım şu an son senem bu ay mezunum ve gelen en kötü teklif haftada 3 gün ofiste 1 gün evde çalışma 6.5k maaş ile başlangıç + milli ve dini bayramlar + yılbaşı maaş ikramiyesi. Yani çalışıp kendim kazandım başka şansım yoktu. Sen de öyle yapmalısın.

Yapacağız hocam ama daha 9'um ve bir seneyi de rahat geçirmek istiyordum fakat sağ olsunlar içine ettiler onunda. Aylık 8 dolarlık bir şey istedim söz veremem diyor. Amazon Prime alalım dedim önceden gerek yok diyor. Yav kardeşim 8 TL neyine tartışıyorsun. O kadar bencillerki nefret ediyorum bazen her şeyden. Ekran kartımı satmama bile izin vermiyorlar. Ya nereden biliyorsun ekran kartından sorun olduğunu diyorlar. Yav annecim var işte sorun neyini inat ediyorsunuz. Ben 1000'ini eklerim geri kalan 2000'i siz eklersiniz zor mu? Ama yok biz ileride kullanalım diye borca girip apart aldılar. Yav var zaten başka kira sonra alırız ne gerek var. Günlük 15 tl verecekler. 10. Sınıfta ama. Ölme eşiğim ölme.

Konunun başını okudum ve bazı kullanıcıların "ailemden para istemeye utanıyorum" gibi söylediği şeyleri gördüm. Bu alışkanlığı nasıl kazandınız? Küçüklükten beri bizim ailenin durumu ortalamanın biraz üstü diye para istemekten niyeyse hiçbir zaman korkmadım fakat mesela ben bu yaşımda staja başladım ve maaşımı aldığım zaman bile direkt birine bir şey ısmarlayasım geliyor yani az para bile olsa gereksiz cömertlik yapabiliyorum. Yaş ilerledi staja başladım diye zaten şu an 200 lira gibi paralar hiçbir şey gibi gelmeye başladı. Lütfen öneriniz varsa söyleyin çünkü zengin ailelerin şımarık çocukları gibi bir çocukluk geçirip harbi iş hayatına atılmayı istemiyorum, en azından o duyguyu yaşamak istiyorum.

Konunun başını okudum ve bazı kullanıcıların "ailemden para istemeye utanıyorum" gibi söylediği şeyleri gördüm. Bu alışkanlığı nasıl kazandınız? Küçüklükten beri bizim ailenin durumu ortalamanın biraz üstü diye para istemekten niyeyse hiçbir zaman korkmadım fakat mesela ben bu yaşımda staja başladım ve maaşımı aldığım zaman bile direkt birine bir şey ısmarlayasım geliyor yani az para bile olsa gereksiz cömertlik yapabiliyorum. Yaş ilerledi staja başladım diye zaten şu an 200 lira gibi paralar hiçbir şey gibi gelmeye başladı. Lütfen öneriniz varsa söyleyin çünkü zengin ailelerin şımarık çocukları gibi bir çocukluk geçirip harbi iş hayatına atılmayı istemiyorum, en azından o duyguyu yaşamak istiyorum.
Çünkü kızıyorlar :). Cahiller zaten. Ne gerek var boş boş şeylere giriyorsun diyip konuyu kapatıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı