Para kazanmaya odaklanmadan iş yapmak gerçek mi?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Arkadaşlar, çoğu kişi yazılım öğreneceğim zaman veya herhangi bir işe başlamadan bana para kazanmayı düşünme, ilk önce yapmaktan hoşlanmaya bak en son para kazanmaya çalışırsın diyorlar. Sizce bu düşünce doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek. Ben ilk başlarda hangi alanda para çoksa ona yönelmeye çalışıyordum. Sonra asıl hobim olan alana girdim ve hem ilerlemesi çok çok çok daha kolay oldu hem kendimi daha iyi gösterebildiğim için diğer alanlardan bile iyi para kazandım.
Ek olarak bir düzenleme hani bayıldığınız bir alan bulmak zorunda değilsiniz ama nefret ettiğiniz bir alanda sıfırdan kendinizi geliştirip para kazanabilecek hale gelmeniz de çok zor olacaktır. Çünkü öğrenme aşamasında bir şey almadan sadece kendi enerjimizden veririz. Bu aşamada nefret ettiğimiz bir şeye bu kadar kendimizi zorlamak çok yorucu olur

Hem doğru hem değil. Aradaki çizgiyi iyi tutturmak gerek. Önce sevmek ve yaptığınız işten hoşlanmak gerek. Daha sonra bilgi seviyenize göre paranızı kazanmaya başlamalısınız. ''Zaten hoşuma gidiyor, parası önemli değil'' diye düşünmek çok doğru değil.
Kesinlikle. İyi öğrendikten sonra birçok yazılım alanı iyi para kazandırabilir ama arkadaşın dediği gibi gerçek hayat toz pembe değil. Bir yaştan sonra günün sonunda elinizde kalan para birçok şeyden daha önemli oluyor.

Hem doğru hem değil. Aradaki çizgiyi iyi tutturmak gerek. Önce sevmek ve yaptığınız işten hoşlanmak gerek. Daha sonra bilgi seviyenize göre paranızı kazanmaya başlamalısınız. ''Zaten hoşuma gidiyor, parası önemli değil'' diye düşünmek çok doğru değil.
Yani o da doğru sonuçta hoşumuza gidiyor diye çöp toplamıycaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı