Para nasıl değerlendirilir?

creative01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar neredeyse atanali 3 ay olacak. Hizmetli memurum. Genel olarak evrak tasima islerine bakiyorum. Kendi memleketimde gorev yapiyorum. Kira vermiyorum ailemle yasiyorum ve iş yerinde yemegimi yiyorum ve haliyle sabit bir maasim var. Pek sosyal degilim ve fazla para harcamam. Ortalama aylik 800 lira para harciyorum. Bankada bu ayin 15'inde alacagim maas ile yaklasik olarak 32 bin lira birikmis param olacak. Aileme ve birkaç tanidigima sordum altin veya dolara yatir dedi. Bende nette biraz arastirdiktan sonra dolar ve altinin uzun vadeli yatirim araci oldugunu ogrendim. Sizlere sorum risk almadan parami en iyi nasıl katlarim?

Gelişmiş ülkeler kasıtlı olarak her sene enflasyonu en az %1-2 bandında tutarlar. Çünkü kontrol altındaki enflasyon ülkenin ekonomisini daha diri tutar. Eğer dolar alınırsa enflasyon olacağından dolayı her sene ufak ufak zarar ettirir. Altın daha mantıklı bir seçenek ancak altın almayla sadece birikim yapmış olursunuz. Eğer paramı katlamak istiyorum diyorsanız parayı çalıştırmalısınız. Kripto paralara ya da hisselere yatırım yapılabilir ama bilgi sahibi değilseniz yaptığınız yatırımın kumardan farkı olmaz. Ya da araba, 2. el eşya, telefon alım satımı tamiri yapabilirsiniz. Benim bildiğim yollar bu şekilde siz kendinize göre karar verirsiniz artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı