Para transferi açıklamasının hukuki niteliği var mı?

22teknoloji

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
372
Sahibinden'den bir parça alacağım. Yaklaşık 4 bin TL değerinde Param Güvende ile alsam 450 TL fazladan ödemem gerekiyor satıcı ürünün istediğim gibi çıkmaması halinde iadeyi kabul etti. Ben de 2 bin TL gönderip açıklama kısmına X ürününün elime ulaşmadan önce y kişisine gönderdiğim X ürünü elime ulaşınca bir daha 2 bin TL göndereceğim yazsam, hem kendimiz hakkını hem de karşı tarafı korumuş olur muyum? Ürün elime ulaşmaz ise bu açıklama işime yarar mı?
 
Hayır hiçbir dayanağı yok. Sakın buna güvenerekten iş yapmayın.
 
Paranın ne amaçla gönderildiğine dair bir beyan belirtmek elbette bir şeylerin uyuşmazlığını ortaya çıkarır ancak sizin alışverişinizin bir resmiyeti vb yok dolasıyla herhangi bir dolandırılma durumunda çokta farketmez.
 
RAM aldığım adam göndermedi, WhatsApp konuşmaları ve karşı tarafın IBAN'ını vermem yeterli oldu dava için. Benim durumumda açıkça belliydi ama göndermediği, sana boş kutu gönderip gönderdim de diyebilir. Mahkeme günü açıklandığında IBAN'a gönderdiğim para iade edildi, şimdi mahkeme gününü bekliyorum. Sadece bu olayların 1 yıl kadar sürmesi sıkıntı.
 
Bağlayıcılık anlamında tabi olmaz ama "kanıt" gösterilebilir.

Örneğin kaçak köçek iş yapan adamlar havale ister, kart kullandırmaz, sonra der ki açıklamaya bir şey yazma. Niye yazma, kanıt gösterilemesin diye. Böyle bi ürün yok ki, ben bunun için para almadım, bana borcu vardı onu gönderdi demek için :)

Tabi ki bu senaryoda arkadaşın dediği gibi buna güvenerek iş yapmayın. Açıklama isterseniz yazabilirsiniz, GTX1060 ekran kartı parası vb gibi ama şart şurt, muhalefet şerhi falan düşmeyin, bir işe yaramaz :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı