Paragraf için deneme mi SB mi?

Lefrist

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar şu ana kadar merkez analitik paragraf ve Bilgi Sarmal paragraf soru bankalarını çözdüm. Analitikte hem ÖSYM hem ALES soruları bulunuyordu kendi soruları nispeten zorlamasa da o yüzden güzeldi. Bilgi Sarmal da aynı şekilde güzeldi. Yani artık sınavda yaklaşık 30-33 soru paragraf geldiğini düşünürsek 32 soru diyelim 32'den 28-29 neti yapabiliyorum. Sizce artık paragraf denemelerine mi atılayım yoksa en azından ocağa kadar soru bankalarıyla ilerleyeyim mi? Sb olarak limit ve apoteminin paragraf kitaplarını düşünüyorum. Limit için zor diyorlardı. Geliştirebilir. Denemelerle ilerlemem gerekiyorsa hangi denemeleri almalıyım?

Zor yayın dedikleri genelde boş boş saçma sorulardan oluşuyor çıkmış sorular filtre olarak kullan.
Çıkmış soruları son aylara doğru çözsem daha iyi olmaz mı?

2. döneme kadar SB çöz sonra denemelere dön ben öyle yapmıştım.

28-29 net yapıyorsan SB'larını en zor yayınlardan seç.
Limit yayınları Jet Paragraf diye bir kitap çıkarmış. Bu kitapta kronometre serisindeki saçmalıklar düzeltilmiş diyorlar. Bir bilgin var mı acaba?

Çıkmış soruları son aylara doğru çözsem daha iyi olmaz mı?
Hayır, sakın öyle bi hata yapma sürekli soruları gör. Son ay çözücem diyip bir kere çözme sakın. Mesela fen mi çalışıyosun bak çalıştığın konudan hangi senede hangi soru çıkmış. Her 2 ayda bir bir kere çöz. Baktın çalışmaktan çok mu sıkıldın git youtubeden başka başka hocalardan çıkmış soru çözümü izle. Zartiri zurt yayını soru bankasındaki soruları çözmekten kat kat daha yararlı oluyor. Sen bir faydası yokmuş gibi görebilirsin böyle yapmanın ama özellikle türkçede deli gibi alışıyorsun sorulara.

Baktın yapamadığın bir soru tipinden son 5 yılda hiç çıkmamış salla geç soruyu. Ben fende öyle yaptım bu sene ve çok ekmeğini yedim sınavda. Sınavda türkçede batırdım ama fende çok zaman kazandım 7dk da çözdüm feni ve fulledim. Alışıyosun sorulara göre göre.

Örn: Ben tyt biyolojide kanla ilgili soy ağacını yapamıyodum baktım son 5 yılda çıkmamış çöpe attım o soruları. Özellikle matematikte saçma saçma sorular var. Gidip okulda öğrencileri süperstar31 denemesine sokuyolar boş boş sorular çıkıyor sonra öğrenci depresyona giriyo niye yapamıyorum diye. İşte o yüzden çıkmış soruları filtre olarak kullan onlar nimet. Bence son ay çözerim diyip böyle bi nimeti köşeye atma.

Hayır, sakın öyle bi hata yapma sürekli soruları gör. Son ay çözücem diyip bir kere çözme sakın. Mesela fen mi çalışıyosun bak çalıştığın konudan hangi senede hangi soru çıkmış. Her 2 ayda bir bir kere çöz. Baktın çalışmaktan çok mu sıkıldın git youtubeden başka başka hocalardan çıkmış soru çözümü izle. Zartiri zurt yayını soru bankasındaki soruları çözmekten kat kat daha yararlı oluyor. Sen bir faydası yokmuş gibi görebilirsin böyle yapmanın ama özellikle türkçede deli gibi alışıyorsun sorulara.

Baktın yapamadığın bir soru tipinden son 5 yılda hiç çıkmamış salla geç soruyu. Ben fende öyle yaptım bu sene ve çok ekmeğini yedim sınavda. Sınavda türkçede batırdım ama fende çok zaman kazandım 7dk da çözdüm feni ve fulledim. Alışıyosun sorulara göre göre.

Örn: Ben tyt biyolojide kanla ilgili soy ağacını yapamıyodum baktım son 5 yılda çıkmamış çöpe attım o soruları. Özellikle matematikte saçma saçma sorular var. Gidip okulda öğrencileri süperstar31 denemesine sokuyolar boş boş sorular çıkıyor sonra öğrenci depresyona giriyo niye yapamıyorum diye. İşte o yüzden çıkmış soruları filtre olarak kullan onlar nimet. Bence son ay çözerim diyip böyle bi nimeti köşeye atma.
Önerebileceğin çıkmış sorular kitabı var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı