Paragrafta okuduğunu anlayamama

B12 eksikliği yüzünden de olabilir, hastaneye gidip kan tahlili yaptırdınız mı hiç?

Sorunun kuşkusuz sebebi kitap okumaman. Okumayan biri okuduğunu anlayamaz. Mümkün değil. Okuduğunu anlamak her derste başarıyı getiren temel şeylerden biridir. Örneğin matematik ile kitap okumak alakasız gibi ama okuduğunu anlayamazsan matematiği yapamazsın. Okumazsan her derste başarısız olursun.

Etkisi olabilir ancak bahsettiğiniz kadar da olmaz. En son lise 2. sınıfta bir kitabı okuyup bitirdiğimi hatırlıyorum. Şu an son sınıf üniversite öğrencisiyim ve bu arkadaş ile aynı sorunla karşı karşıyaydım. Hastaneye gidip kan tahlili ve mr çektirdim. Rapora göre B12 eksikliği ortaya çıktı ve 1 yıldır iğne kullanıyorum. Kullanmaya başladıktan 2 ay sonra sorun tamamen gitmişti.
 
En son 4-5 sene önce okuyordum. 3.5 yıldır bilgisayar başındayım hocam. :(

Benim tavsiyem ince kitaplardan sevdiğiniz türü bulmaya çalışın korku romantizm gibi ve bu şekilde alışkanlık edinmeye çalışın ayrıca bu iş psikolojide biter psikolojinizi sağlam tutmaya çalışın sonsuz kez girme hakkınız olan sınavda sakın kendinizi bu kadar hırpalamayın. Dersler bir şekilde halledilir fakat giden sağlık geri gelmeyebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı