Paralel evrenlerdeki benliklere zihin aktarımı

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Zaman yolculuğu kapsamında ele alınan ve paralel evrenlerdeki diğer olasılık uzantılarına fiziksel olarak değil de zihin aktarım/kopyalama yoluyla gidilmesi konusunu tartışmak istiyorum. Bu bağlamda özellikle iki örnek vermek gerekirse steins; gate animesini izleyenler zihin aktarımıyla zaman yolculuğu kısmına ve soma oyununu oynayanlar zihnin dijitalleştirilmesi konusuna yabancı olmayacaklardır. Bu iki örneğin amacı, zihin aktarımı ile zaman yolculuğu gerçekleştirilecekse bunun ancak ve ancak zihnin dijital ortama aktırılması sonucunda mümkün olabileceğini düşünmemdir. Bu konudaki bazı sorunlar ise şunlardır: Eğer zihin kopyalama gerçekleşirse geride kalan kişi kim olacak? Bu olay bir tür ana bilinç/kopya bilinç arası mı olacak ve bunlar yazı tura gibi bir rastgele olasılıkla mı bizim gerçek benliğimizi belirleyecek? Gerçek benlik nasıl anlaşılır? Tüm insanlığın seçimleri evrendeki sürekli bir paralelliğe yol açıp farklı varyasyonlarda yollar oluşturuyorsa ve bu yolların sayısı evren boyunca uzanacak kadar yüksek basamaklı bir sayı ise, bizler makine yapımı gibi öncelikli sorunları halletmiş olsak bile bunların arasından hangi yolun nereye çıktığını nasıl bulup da zihin transferi sağlayabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer zihin kopyalama gerçekleşirse geride kalan kişi kim olacak? Bu olay bir tür ana bilinç/kopya bilinç arası mı olacak ve bunlar yazı tura gibi bir rastgele olasılıkla mı bizim gerçek benliğimizi belirleyecek?

Kopyalama dışında gerçek bir transferin gerçekleşeceğini sanmıyorum. Bilinç makineye kopyalandıktan sonra, kopyalanan bilinç "oh başardık" derken geride kalan vücut "niye bir şey olmadı" tarzı bir şeyler diyecektir tahminimce. Dıştan bakıldığında transfer başarılı, fakat kopyalamanın yapıldığı bilinç halen yerli yerinde duruyor.

Bunun için zihnini makineye kopyalamaya pek hevesli değilim.

Kopyalama dışında gerçek bir transferin gerçekleşeceğini sanmıyorum. Bilinç makineye kopyalandıktan sonra, kopyalanan bilinç "oh başardık" derken geride kalan vücut "niye bir şey olmadı" tarzı bir şeyler diyecektir tahminimce. Dıştan bakıldığında transfer başarılı, fakat kopyalamanın yapıldığı bilinç halen yerli yerinde duruyor.

Bunun için zihnini makineye kopyalamaya pek hevesli değilim.

Evet bunun için kes-yapıştır tarzı tamamen transfer gibi bir yöntem olmasını isterdim. Kopyalama olayı farklı sorunlara yol açıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı