Şu sistemi pek savunmasam da, bu ne saçma bir düşğnce anlayamıyorum. Teknolojik ürübler alıp, binlerce lira veriyoruz ve üzerinde logolar var. Poşette olunca ne değişiyor?Eki Görüntüle 356827
Eki Görüntüle 356828
İki paylaşımda mantıklı geliyor. Hele ki 2. paylaşımda. Hem adamların reklamını yapıyoruz hem de bunu yapmak için para veriyoruz. Şaka gibi ülkeyiz. Milleti nasıl soyarız onun hesabını kitabını yapıyorlar oturup.
Yok öyle bir şey eskiden bedavaya verdiği poşeti şimdi parayla satacak. Ne demek marketin çıkarı olmuyor. Elbette 25 kuruşun hepsini almıyor ama 10 kuruş bile alsa poşet başına yine kardır. Bunu mahallendeki bakkalı düşünerek hesaplama. BİM'i ele alalım Türkiye genelinde 3500'den fazla mağazası var ve her mağazaya en az günde 500 kişi girse -ki çok daha fazla- toplamda 1 günde 1.750.000 kişi eder en az 1 poşet alsa -ki bazen görüyorum adam yıllık alışveriş yapıyor sanki 15-20 poşet alıyor da en azı hesap edelim biz- bu kişiler eder sana 10 kuruştan 17.500 TL günlük poşetten kazandığı para. Şimdi söyle bakalım marketlerin bir çıkarı var mı?Bunları marketler istemiyor, bu çıkan yasa ile alakalı poşet tanesi marketlere 1 kuruşa bile gelmiyor.
Çok yerinde bir uygulama. Bu poşetler çevreye zarar veriyor mu? Evet veriyor. Bunu azaltmak için alternatif bir uygulama var mı? Poşeti ücret karşılığında toplayamazsınız. Çünkü kullanılmış bir poşet etse etse 1-2 kuruş eder kimse de bunun için poşet biriktirmez. (Sıfırının satış fiyatı 8 kuruş) Ederinden fazla veremezsiniz bu sefer insanlar gider granürcüden poşet alır size satar.Bu işi insanları bilinçlendirerek eğiterek de yapamazsınız yapıla bilinseydi Paris'de 1 Euro'ya satılmazdı.
Bence çok daha pahalıya satılmalı ve kullanımı daha da düşürülmeli. En ince naylon poşet doğada 13 yılda yok oluyor ve bu süre içinde bu poşeti fark etmeden hem yiyoruz hemde soluyoruz. Asıl sıkıntı yaratan kısmı ise diğer geri dönüştürebilinir malzemelere göre geri dönüşümün çok az yapılması.
Eki Görüntüle 356828
İki paylaşımda mantıklı geliyor. Hele ki 2. paylaşımda. Hem adamların reklamını yapıyoruz hem de bunu yapmak için para veriyoruz. Şaka gibi ülkeyiz. Milleti nasıl soyarız onun hesabını kitabını yapıyorlar oturup.
Çok basit. Mademki parasını veriyorum üzerinde senin reklamını niye yapayım mantığı. Bence de mantıklı, size mantıklı gelmiyorsa uygulamak zorunda değilsiniz. Alırsınız 25 kuruşa poşeti, size kârı ile sattığı poşetin üzerinde bir de kendi reklamını elinizde gezdirirsiniz.Şu sistemi pek savunmasam da, bu ne saçma bir düşğnce anlayamıyorum. Teknolojik ürübler alıp, binlerce lira veriyoruz ve üzerinde logolar var. Poşette olunca ne değişiyor?
Hocam yapmayın, etmeyin. Giydiğiniz Nike ayakkabı, bindiğiniz mercedes araba, kullandığınız ısırılmış elma. Metro denen market yıllar önce bunu yapıyordu, belki 100 kere bir kişinin de orada olay çıkardığını görmedim. Avrupa'da da yapıldığını biliyorum. Tamamen iktidara karşı gelmek, soyuluyoruz demek için.
Yahu dur hele Metro dediğin marketi kaç kişi düzenli olarak kullanıyor, zannedersin BiM, ŞOK, A101, Migros gibi her köşe başında Metro varmış da Metro'dan alışveriş yapanlar sesini çıkarmamış gibi söylüyorsun. 29 Yaşındayım, hayatımda 1 defa bile Metro'dan alışveriş yapmadım.Metro denen market yıllar önce bunu yapıyordu, belki 100 kere bir kişinin de orada olay çıkardığını görmedim. Avrupa'da da yapıldığını biliyorum. Tamamen iktidara karşı gelmek, soyuluyoruz demek için.