Parallels ve macOS arasındaki SSD hız farkı neden kaynaklıdır?

TimurcanK.

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Aynı koşullarda iki farklı sistemde test yaptığımda arada uçurum olan sonuçlarla karşılaştım. Bu farkın sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-10-15 16.00.45.png
    Ekran Resmi 2025-10-15 16.00.45.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 7
  • Ekran Resmi 2025-10-15 15.56.56.png
    Ekran Resmi 2025-10-15 15.56.56.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 7
Arkadaşlar merhaba. Aynı koşullarda iki farklı sistemde test yaptığımda arada uçurum olan sonuçlarla karşılaştım. Bu farkın sebebi nedir?
Aynı koşullarda derken?

Aynı Apple laptop üstünde biri native - her şeyi özelleşmiş, diğeri parallels, native üzerinde çalışan başka bir program üzerinden SSD testi yapıyorsun, güvenilir sonuçlar çıkamaz zaten. Otobüs giderken sende içinde otobüsün gittiği yönde koştuğunda kendini daha hızlı sanmanla aynı fiziksel sebep gibi düşünebilirsin.

Aynı koşullarda derken?

Aynı Apple laptop üstünde biri native - her şeyi özelleşmiş, diğeri parallels, native üzerinde çalışan başka bir program üzerinden SSD testi yapıyorsun, güvenilir sonuçlar çıkamaz zaten. Otobüs giderken sende içinde otobüsün gittiği yönde koştuğunda kendini daha hızlı sanmanla aynı fiziksel sebep gibi düşünebilirsin.

Aynı koşullardan kastım test olaraktı hocam. Sanal olarak çalışan bir sistemde hızın aynı veya daha düşük çıkması gerekmez miydi onu sormak istedim.

Aynı koşullardan kastım test olaraktı hocam. Sanal olarak çalışan bir sistemde hızın aynı veya daha düşük çıkması gerekmez miydi onu sormak istedim.
Daha düşük belki, ama daha yüksek çıkması sebebi Win'in zaten RAM üzerinde çalışıyor olması, hele ARM mantığı üstünde. Sistemlerin yazılım ve donanım açısından çalışma prensiplerini araştırırsan daha derin bilgi elde edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı