Param Güvende güvenilir mi?

i5 10400F satıyorum ve geçen gün birisi aradı. Param Güvende'yle alabilirim dedi. Güveneyim mi bilemedim. Param Güvende ile satarsam alıp parça değiştirip iade edebilirler dendi. İşlemci ve fan da var kutuda. Fanı alıp gönderebilir belki. Bu tarz şüphelerim var. Bundan nasıl korunabilirim?

Elden satmak daha mantıklı.

i5 10400F satıyorum ve geçen gün birisi aradı. Param Güvende'yle alabilirim dedi. Güveneyim mi bilemedim. Param Güvende ile satarsam alıp parça değiştirip iade edebilirler dendi. İşlemci ve fan da var kutuda. Fanı alıp gönderebilir belki. Bu tarz şüphelerim var. Bundan nasıl korunabilirim?

Ben monitörümü bile pg ile sattım aceleci davrandım biraz. Şükür ki sıkıntı olmadı ama sana olabilir. Satıcıyı gram umursamayan bir sistem çünkü, keyfi iade olayı çok sıkıntı satıcı tarafında. Kargo ile yapacaksan havale sonrası yaparsın kanıt olarak kargo etiketini yollarsın. Orada atar paranı.

Alıcı parça değişimi (kendisinin ihtiyacı olan parçayı gönderdiğiniz cihazdan alıp çalıyor) yapıp iade yolluyor. Bu türden dolandırıcılıklardan bir sürü var ve hala devam ediyor aktif şekilde. Güvenilmez kesinlikle haberiniz olsun. Elektronik dışında da, ürün gider pis kullanır, kırar nebileyim iade ediyor olan sizin ürüne oluyor. Kesinlikle tercih etmeyin böyle bir seçeneği. Elden yapın ticaretinizi.

Alım açısından hiçbir sıkıntı çıkmaz fakat satış kısmında alıcı farklı bir ürünü koyup veya bozup yollarsa ne olur diye düşünmüşümdür.

Dosya Ekleri

• unknown_2025.05.05-13.20_1.png
    unknown_2025.05.05-13.20_1.png
    268,5 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Geri
Yukarı