Param Güvende ile iade eden kişi dolandırıcı olabilir mi?

Kayra342727

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, RAM sattım ama RAM'de bir sorun olmadığına eminim, ona rağmen alan kişi ürünü iade etti, merak ettiğim bu kişi bana bilerek başka bir ürün gönderirse ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar, RAM sattım ama RAM'de bir sorun olmadığına eminim, ona rağmen alan kişi ürünü iade etti, merak ettiğim bu kişi bana bilerek başka bir ürün gönderirse ne yapmalıyım?

Evet problem olabilir, PG ile ürün satmak bana hiç mantıklı gelmiyor eğer bir şirket falan değilseniz ve sürekli ürün satmıyorsanız.

Size elindeki bozuk RAM'i gönderse mesela ispat etmeniz çok zor.

Sattığınız ürünün seri numarasının ya da ayırt edici başka bir özelliğinin fotoğrafı varsa olası bir durumda kanıt olarak kullanabilirsin.

Başka ürün gönderirse itiraz edersiniz ve sahibinden parayı havuzda tutar, eğer ki haklı iseniz paranızı sonrasında alabilirsiniz fakat diyelim aynı model bozuk RAM gönderdi, bu durumda kanıtlamak çok zor. Param Güvende alıcıyı savunan sistemdir.

Peki böyle birşey yapsa dava açmak mantıklı mı?

Yani yukarıdaki arkadaşın dediği gibi elinizde gönderdiğiniz ürünle gelen ürünün aynı olmadığını ispat edebileceğiniz bir kayıt varsa olabilir size kalmış.

Ürün size geldiğinde bence teslim aldığınız andan paketi açana kadar olan bölümü videoya çekin, ürünü çıkarın ve son durumunu, eksik kırık bir şeyi var mı videoda görünsün. Seri numarası falan da görünsün.

Ondan sonra elinizde varsa o bilgiler kıyaslayın ve farklılık varsa bu videoyu da kullanırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı