Paramı neye harcamalıyım?

Sinansinan

Centipat
Katılım
7 Haziran 2022
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
16 yaşımdayım yaz boyu çalışmayı düşünüyorum. Yaz sonu yaklaşık 10.000 TL biriktiririm herhalde ama ben bu parayı neye harcayacağım konusunda kararsız kaldım. Suanlik elimdeki telefon 1-2 sene daha beni götürür yani. Telefon almayı düşünmüyorum, çok gereksiz şeylerede harcamak istemiyorum. Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Bir şeyler önere bilime şansınız var mı acaba yardımcı olur musunuz? :)
 
Bence yatırım yapabilirsiniz Dolar Ve Euro yatırımlarını bilmiyorum ama altın veya coin yatırımları tutabilir 8 bin liralık bir altın yatırımdan 5 bin tl kar ettik sizde 3-4 bin TL yi yatırımda kullanabilirsiniz coinler hakkında bilginiz yoksa ona hiç girmeyin derim.
 
Nintendo Switch alabilirsiniz ama tavsiyem birikim yapmanız.
Alsa bile oyunları çok pahalı.. Ve bence değmez illa bu tarz bir şey kafasına yatarsa Steam Deck’i beklesin. Bence paranı eğitimine harca ya da hiç harcama biriksin daha o süreçte ,ne yapabilirim diye düşün. Veya yok eğitime harcamam diyorsan bilgisayar parçalarını geliştir.
 
Bana göre şu ekonomide en mantıklı şey parayı para olarak durmaktan bir an önce kurtarmak. Altın alarak bunu sağlayabilirsiniz ve bence en iyi yol bu. Türk lirası maalesef elinizde durdukça değer kaybeder. Altın ise her zaman değerlidir. Döviz almak bana sakıncalı geliyor. Malum seçim dönemine girdik ve önümüzdeki aylarda Türk lirasına değer kazandırmak için bir şeyler yapılabilir. Geçen sene Dolar 18'den 11'e düşünce "evi arabayı sattık Dolar aldık bizi batırdınız" diyen ahmaklar ordusuna katılmamak için dövizden uzak durmanızı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı