Paramın biteceği korkusu

Kenarda bir yerde paranız bittiği zaman harcayacağınız paranız olsun. Param biterse o var diye düşünebilirsiniz.
 
Ben nasıl bunun önüne geçtim özetleyeyim.

Yaşadığımız ülkenin durumu ortada. Geleceğe dair hiç bir umut yok, gencecik yaşımda neyin birikimini yapıp neye yatırım yapacakmışım arkadaş dedim 1.5 senedir yarın yokmuş gibi harcıyorum elime geçen parayla canım ne istiyorsa çekinmeden yapıyorum ve iyi ki yapmışım.

Şimdi para biriktiren arkadaşlarımın almak istediği arabaları hala alamadılar. Bense bütün istediğim kıyafetleri bilgisayarı ev eşyalarını yemediğim yemek içmediğim şey kalmadı ve mutluyum.

Eğer bu durumdan kurtulmak istiyorsan yarın yokmuş gibi yaşa.
Böyle yaparak ölmüyorsun gerçekten. Hatta daha mutlu oluyorsun. Ofiste yemek mi söyleyeceksin. Söyle ulan 1.5 porsiyon söyle. Giden para yemeğe midene gitsin.
Oyun mu alacaksın? 300 TL mi. Al dostum neden almayasın bak ben aldım ertesi gün 500 TL oldu o oyun.
Bilgisayar mı toplayacaksın çek krediyi ayda 1000 1000 öde. Sıkıldın mı? Sat motor al. Sarmadı mı onu da sat tatile git ye.


Hayat yaşamamız için var dostum bu ülkede yaptığın birikimlerin vardığı bir yer yok (kendi fikrim) o sebeple anı yaşamaya bak. Hızlı yaşa genç öl falan filan.
 
Bu hayata ikinci kez gelemeyeceksin, 1 saat sonra ölüp ölmeyeceğimizin garantisi yokken bu kadar takılmamak lazım. Şahsen param bitecek korkusuyla ot gibi yaşayacağıma, beni mutlu edecek şeylere para verip parasız gezmeyi tercih ederim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı