@pwfa Olay düşük gelirin olup olmaması değil, biz de biliyoruz her ülkede herkes zengin değil. Ancak o düşük gelirli dediğin insanların aldığı para miktarı 1400 dolar iken sen 300 dolar alıyorsun. Senin kendine ait para birimin olabilir ancak aldığın hemen hemen her şey dolar bazlı, kendin üretmiyorsun etmiyorsun bu yüzden aldığın dolar miktarının önemi aldığın ₺'den çok daha önemli oluyor işte.
Ayrıca forumdaki "sistem önerisi" isteyenlere bakıp yorum yapmak da yanlış. Çünkü asıl önemli olan bir insanın o ürünü ne şartlarla alabildiğidir. Evet yurtdışında da RTX3080 Ti sistemler alınıyor burada da, ancak yurtdışında adamlar bu sistemler için gidip kredi falan çekmiyor, borca harca girmiyor, bilmem kaç ay taksit yapıp yıllarca onu ödemek için uğraşmıyor. Veriyor parasını peşin alıyor keyfine bakıyor.
Asıl önemli olan bir ürünün ne şartlarla alındığıdır ancak ben bunu bu millete anlatamadım. Hala daha şu şunu almış, bu bunu alıyor gibi saçma sapan yorumlar görüyorum. Ee arkadaşım alacak tabi? Çalışıyor, hatta normalden çok daha fazla çalışıyor. Elin adamı 8 saat çalışıp bu ürünü peşin alırken, senin adamın burda 12 saat çalışıp sosyal hayatını hiç ettiği halde, 12 taksitle anca alabiliyor belki daha da kötüdür durum ürüne göre değişir.
Sen gelmiş buna normal mi diyorsun? Ayıp yahu. Hala daha imzamda gördükleri sistem özelliklerine bakıp "senin şöyle sistemin var bir de ekonomi kötü diyorsun" diyenler var. Ben imzamda yazan bu sistem parçalarının her birini tek tek aldım, hiçbir zaman hepsini bir alacak kadar rahat olamadım, bırak hepsini sadece ekran kartını peşin alabilecek kadar bile rahat olamadım. Senin önemsemen gereken olay bu işte.
Kaldı ki imzamda belirtilen sistem de öyle müthiş bir sistem de değil, yurtdışında orta bütçeli olarak geçen bir sistem bu ama insanımız o kadar gaddar ki, o kadar çalışıp didinen insana bir ürünü fazla görüyor ki bunu bile gözünde büyütüyor. Sen almışsın işte! diyor, ulan neden alamayayım? Neden benim bir ürün sahibi olmam senin bu kadar zoruna gidiyor? Ee çalışıyorum bırak da alayım ulan çalışıyorum, çalışan her ama herkesin hakkı bu ürünlere sahip olmak. Neden insanların bir ürüne sahip olmasını lüks gibi görüyorsunuz arkadaşım anlamıyorum ben ya. İnsan illa hayatta kalabilmek için mi çalışıyor, çabalıyor. Üstelik 12 saat, bu insanın hiçbir ürün almaya hakkı yok mu ya? Bir şekilde hayatta kalabilmesi yeterli mi yani bu mudur insanlara verdiğiniz değer? Bu mudur insanlığa verdiğiniz önem?
Ceza alırsam alayım gerçekten bir gram umurumda değil bu tarz düşünen herkesin Allah belasını versin ya. Bana bir ürün almayı çok gören, insan gibi yaşamayı çok gören herkesin Allah belasını versin.