Paranın elde durmaması

4 tişört 1 yazlık ceket 1 pantolon aldım hocam 3-3.5k tuttu. Yol param kalmadı yürüdüm vallahi sırf aileme yük olmamak için.
Alışverişi Gucci, Prada, LV'den falan mı yaptınız hocam bu nasıl bir alışveriş? Tişörtler 200'er lira desek, geçenlerde pantolon aldım 400 liraya (ki lükstü) ceket de 1k desek 2.200 lira para yapıyor. Hepsini uçuk fiyatlardan söylememe rağmen. Böyle harcarsanız milyonlarınız olsa durmaz zaten elinizde.

Bayram alışverişleri vs derken tüm param bitti. 1-2 yıllık harçlığımı, yazın takılırım dediğim parayı daha okul yeni bittiğinde harcadım. Dolabımda neredeyse hiçbir şey yoktu hepsi küçük gelmişti ve aileme yük olmamak için kendi paramla yaptım ve düşündükçe moralim bozuluyor dostlar. Hakkım helal değil umarım bunun sebebi kimse ateşi bol olur. Sizde durumlar nasıl? (yorum kısmında siyaset tartışmayın)
Parayı harcamamanın tek yöntemi madene yatırım; altın olur, gümüş olur bir şey al ve gözünü ona kaydırma. O para bir daha değerini kolay kolay kaybetmez, sen de harcamazsın. Bulunduğun durum zor ama nakit yerine elden taksit seçenekleri ile alışverişini yap.

Hocam siz galiba 2008 de yaşıyorsunuz. Şimdi fişeri kontrol ettim bakınız;

1 pantolon 600 lira.
1 gömlek 250 lira.
4 tişört 520 lira.
1 ayakkabı 1400 lira.
Toplam 2770 lira harcamışım, yol masrafları dahil 2800 tuttu.

600 liralık silikon Kinetix bir ayakkabı yerine iyi bir markanın iyi bir ürünü tercih ettim lüx mü bu? 2 ayda açılacağına 2-3 yıl rahat rahat giyerim bunun lüx ile bir alakası yok. Kaba taslak 3.5-4 demiştim 2.8k tutmuş buna pahalı demek ya da gösterişe kaçmak demek ahmaklıktır.
Sen dinleme bu insanları bunlar lüks değil ihtiyaç. İnanılmaz bir şekilde ayakkabıya bile lüks denildiğini duydum. Bu harcamaları kafana taktıkça daha çok kendini üzersin boş ver aldığın şeyleri güle güle kullan.

Alışverişi Gucci, Prada, LV'den falan mı yaptınız hocam bu nasıl bir alışveriş? Tişörtler 200'er lira desek, geçenlerde pantolon aldım 400 liraya (ki lükstü) ceket de 1k desek 2.200 lira para yapıyor. Hepsini uçuk fiyatlardan söylememe rağmen. Böyle harcarsanız milyonlarınız olsa durmaz zaten elinizde.
400 TL'ye lüks pantolon?

Sen dinleme bu insanları bunlar lüks değil ihtiyaç. İnanılmaz bir şekilde ayakkabıya bile lüks denildiğini duydum. Bu harcamaları kafana taktıkça daha çok kendini üzersin boş ver aldığın şeyleri güle güle kullan.

400 TL'ye lüks pantolon?

Mavi'nin pantolonu 1000 lira diye almadım gittim ikinci kalite mala 600 lira verdim. Bu 400 liraya nereden bulmuş acaba? Bu numuneler ne zaman ortadan kalkar acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi'nin pantolonu 1000 lira diye almadım gittim ikinci kalite mala 600 lira verdim. Bu 400 liraya nereden bulmuş acaba? Bu numuneler ne zaman ortadan kalkar acaba?

Öncelikle kelimelerine dikkat et. Babanın oğlu yok karşında. Neye ne para harcayacağını, iyi mal ile kötü malın arasındaki ayrımı nasıl yapacağını bilmiyor olman benim hatam değil.

400 TL'ye lüks pantolon?

Zara'ya girdim boyfriend jean aldım. 400 ödedim çıktım. Tamam ekonomi çok iyi, siz yetiremiyorsunuz falan demiyorum, ekonominin durumu ortada. Ama konu sahibi arkadaşın yaptığı alışverişin de absürt miktarda olduğunu kabul etmek gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
O dediğin markalardan bu fiyata almazsın ki:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı