Parça Eksikken Bilgisayara Elektrik Verilirse Ne Olur?

Juppe Calden

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
İşlemci ve HDD / SSD parçalarını daha almadım. İştahla elimde olan bütün parçaların montajını yaptım. SATA kabloları takılı ama uçları boşta. Anakart, işlemci, ekran kartı güç bağlantıları takılı. Kasa ve ekran kartının ışıklandırmasını merak ediyorum. PSU'dan güç versem sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Hiçbir şey olmaz. Bilgisayar açılmaz ama aydınlatma çalışır. Tabi aydınlatma için program gerekmiyorsa. Büyük ihtimal standart aydınlatması aktif olur.
Hiçbir şey olmaz değil bilgisayar başlatma ekranına gelir orada da hata verir.

Denedim ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Amaç işlemci olmadan bilgisayarı kullanmak değildi zaten. Güç verip kasa ışıklandırmasını görmekti. Kısa devre veya onun gibi şeylerden korkmuştum.

Kasanın ışıklandırmasının çokta öyle ahım şahım birşey olmadığını gördüm. Ben kapatana kadar uzun süre çalışmaya devam etti. Monitör takılı değildi. Hangi ekran geldi hiçbir fikrim yok. Muhtemelen BIOS ekranına geçmiştir yada hata gelmiştir ekrana.

Bu arada HDD ve SSD yi küçük yazdığımdan uyarı aldım, cevap veremedim. Yorum yapan herkese teşekkürler.

@Kayseri Mantısı Adlı kullanıcı neden yanlış bilgilendirme uyarısı almış? Doğru söylüyor, depolama birimleri dışında her şey takılı ise BIOS'a girebilirsiniz fakat işletim sistemi yükleyemezsiniz.

Bu moderatörler harbi son zamanlarda ne yaptığının farkında değil galiba. Yanlış bilgi verdiği baya belli olan kullanıcıyı raporluyorum tık yok, bu konudaki arkadaş ise uyarı yemiş.

Yazım kurallarına çok dikkat ediyor moderatör arkadaşlar ☺ işlemci de yok. Ondan öyle düşündüler sanırım. Bende de deli cesareti var biraz Yorumlara gelen yanlış bilgilendirme uyarılarını görsem asla denemezdim

Ben anakartımı ilk aldığımda (Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5) diğer parçalar gelmeden sadece PSU takıp aydınlatmasına bakmıştım. Aydınlatması gerçekten çok güzel neredeyse her soketin etrafında aydınlatma mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…