Parça eksilten PC tamircileri

Ertugrul S.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;

2 gün önce başıma gelen bir tamirci vakasını paylaşmak istedim ki okuyan arkadaşlara ders olsun tamirciye güvenmesinler.
Yurtdışından gelen iyi bir dizüstü bilgisayar vardı evde. Monitörü havaalanında kırılmıştı. Bin bir zahmetle (dokunmatik ekran olduğundan) monitörunu buldum ve yaptırdım.

Daha sonra başka bir yerinde tekrar sorun yaşadığım için mahallemizdeki, markanın teknik servisi olduğu tabelasında yazılan tamirciye götürdüm. Karşısındaki esnafa da sordum güvenilir olduklarını söyledi.
15 gün kadar tamir için bekledim bu süre zarfında 4-5 kere arayıp kontrol ettim tabii ki. Son aramamda, yapacak zatın teşrif etmediği için bilgisayarın beklediğini söylediler.
Aynı gün gidip bilgisayarı geri almak istedim.
Bilgisayarı istediğimde masada gördüm ki arkası açık. ( Dükkanın tabelaya bakınca hiç yanlış bir şey olabileceğinden şüphelenmemiştim ya )
Oradaki çalışanlardan biri durun kapağını kapatayım dedi. Vidalarını sıkmaya başladı.
İçimden de geçti yani bilgisayarın arızası başka yerde bunun arka kapağını niye açtılar acaba?

Neyse teslim aldım geldim. Aradan bir ay kadar geçti. Salgın hastalık zamanı ya; evden dediler ki şu kişinin çocuğunda bilgisayar yokmuş ders yapamıyormuş.
Bende bu bilgisayarı bir kontrol edeyim oluru varsa vereyim çocuk dersini yapsın.
Açtım ilk başta bir sorun görünmedi ama Chrome'da iki üç sekme açtım PC tökezlemeye başladı.
Aradım taradım. Temizliğini yaptım. Yok yine aynı. ilk bakacağınız yere bakmayı unutmuşum, görev yöneticisinden bir kontrol ederim ki RAM 8 GB'den 4 GB'a düşmüş.
Allah Allah dedim bir arıza var galiba çünkü adım gibi eminim 8 GB RAM var PC'de.
4-5 tane sistem görüntüleme programıyla ( AIDA64 vb ) yaptığım kontrol de RAM'in 4 GB olduğu görünüyordu.

Tamirciye gittim açtılar içinde 4x2 değil de 2x2 RAM var ve ikisi de farklı markalar... (Dünyaca ünlü bir marka hiç bilgisayarına ne idüğü belirsiz iki marka RAM koyar mı ?)
4 GB RAM'i götürmüş tamircinin çalışanlarından biri.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır yapıp 4 kişi birden benimle ağız dalaşına girip kendilerini haklı çıkarmaya çalıştılar. Yok efenim evde açmışım da ben değiştirmişim: )
Efenim ne beddualar ne hakaretler...
Sesler yükselince etrafta toplananlar oldu, yaptıkları ortaya çıkıp rezil olmasınlar diye 8 GB RAM takacağız gelip alırsınıza döndüler.

Arkadaşlar siz siz olun PC tamircilerine yetkili teknik servis yazsa bile güvenmeyin.
Bilgisayarınızı sistem hakkında ekran görüntüsü almadan tamirciye vermeyin.

Not:
Bugün teslim aldırdım bilgisayarı. Bilgisayarın içini dışını iyi biliyorum zaten SSD falan yerinde fark edebildiğim tek şey kasasını çizmişler araba çizer gibi. RAM'leri ve kontrol edebildiğim her şey kontrol ettim.

Ve sonuç; haklıyım arkadaşlar söktükleri RAM'in birini geri takmışlar, RAM'i kontrol ettim PC'nin orijinal RAM'i, üretim tarihi PC ile aynı.
Yani hırsızlık gerçek. Benim bilgisayarın RAM'i.

İkincisini bulamadıkları için başka marka RAM takmışlar. ( Orijinal RAM'ler 448 TL)

Benim durumum ders olsun arkadaşlar diye yazdım buraya.

İstanbul'da bostancı gibi bir yerde bilgisayarını teslim ettiğin teknik servis içinden parça çalıyor.
Yavuz hırsız ev sahibini bu sefer bastıramadı. Ömürleri fazla olmaz benim gibi sabırlı olmayan birisini Allah, ceza olarak yollar tepelerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2-3 yıl önce eski laptopumu yere düşürmüştüm. Tamirciye götürdük adam disk kırılmış deyip 500 Gb lık HDD'yi alıp 200 Gb lık HDD takıp üstüne de internetten bulduğu beleş Win 10
Key'i takıp 400-500 TL gibi bir para almıştı. Key'i Google'da aratınca beleş Key veren sitelerde çıkıyor. Böyle insanlar harbiden çok ş*refsiz oluyor yahu.

Hepsi için değil ama mahalle bilgisayarcıları cidden çok sorunlu. Ayıptır yahu. Üstelik karşıdaki müşterisini de keriz zannetmeleri de cabası. İyi ki halletmişsiniz hocam geçmiş olsun. Yıllardır kendi işimi kendim yaparım bilgisayarcılara kesinlikle güven olmuyor.
Mahalle tamircisi değil Markanın bilgisayarlarını tamir eden teknik servis gerçekten öyle mi bilmiyorum tabelaya yazmış da olabilir.. Kendi işimi kendim yaparım bende ama bu tamir işiydi yani kırık vardı onu yapmam mümkün olmadığı için götürdüm..

Dükkanın adını verin her yere yayayım şikâyet edelim, yaptıkları yanına kâr kalmasın, sen yutmadın başka yutacak. 6-7 yıl önce de mahalle tamircisi benim bilgisayarın parçalarının hepsini çalmıştı parçalar yanmis diye bahane edip eski ne olduğu belli olmayan parçalar koymuştu, o zaman bilgisayardan anlamıyordum tabii.
Bende isterim ama isim vermek pek doğru değil zaten orada saldırdı bana böyle birşey yaparsak kimbilir ne yapar.. Bence semt ismi yeter Bostancı da zaten pek tamirci yok : )
Yaklaşık 2-3 yıl önce eski laptopumu yere düşürmüştüm. Tamirciye götürdük adam disk kırılmış deyip 500 Gb lık HDD'yi alıp 200 Gb lık HDD takıp üstüne de internetten bulduğu beleş Win 10
Key'i takıp 400-500 TL gibi bir para almıştı. Key'i Google'da aratınca beleş Key veren sitelerde çıkıyor. Böyle insanlar harbiden çok ş*refsiz oluyor yahu.
Ben birde karşısındaki esnafa sordum bunlar nasıl tamirci işi bilen adamlar mı diye ki bu adam 10 seneden fazladır orda esnaf elektronikçi. Referans 15 senelik esnaftan olunca ...
Trolluyor musunuz bizi yoksa? Kim olsa yaptığına kâr bırakmazdı bunu. Ağız dalaşına girip kavga etmişsiniz, bir şey olsaydı o zaman olurdu.
Portakal hanim, trollemek dediğiniz şeyi hiç yapmadım hayatımda, konuda da yazdım ;
" arkadaşlar ders olsun diye yazıyorum "
Bazı arkadaşlar trollemek felan diyince bir fotoğraf paylaşayım dedim..

Dosya Ekleri

• IMG_3183.JPG
    IMG_3183.JPG
    200,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı