Parça Parça PC Toplama

emiracaaar

Hectopat
Merhaba dostlar. Arkadaşım bana çok soru sordu fakat kesin bir cevap veremedim. Arkadaşım 1 ay içinde başlayarak 2019 yazına kadar indirimleri falan yakalayarak, bilgisayar toplamak istiyor. İlk olarak hangi parçaları alması lazım. Yani alması gereken parça sırası nedir acaba? Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Arkadaşım bana çok soru sordu fakat kesin bir cevap veremedim. Arkadaşım 1 ay içinde başlayarak 2019 yazına kadar indirimleri falan yakalayarak, bilgisayar toplamak istiyor. İlk olarak hangi parçaları alması lazım. Yani alması gereken parça sırası nedir acaba? Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.
İşlemci Anakart RAM ve Ekran kartı öncelik. Tabi işlemci ve anakart uyumluluğuna dikkat etmesi gerekir.
İşlemci Anakart RAM ve Ekran kartı öncelik. Tabi işlemci ve anakart uyumluluğuna dikkat etmesi gerekir.

Ekran kartı neden ön sıralarda ? İlk amacımız oyun oynamak değil, PC çalıştırmak.
CPU=Anakart=RAM=PSU=HDD>GPU>Kasa
CPU,Anakart,RAM,PSU,HDD bu parçaları istediği sıra ile alabilir bu parçalardan biri olmadan PC çalışamayacağı için sırası önemli değil.

Önemli olan ne alacağını düşünmeli planlamalı, uyumsuz parça almamalı.

Teknoloji değişken bir yapıdadır. Bu sene indirimden alacağı ürün gelecek sene daha uygun fiyattan satılması daha olasıdır. O yüzden parayı biriktirip gelecek sene ürün alması kendi menfaati doğrusunda daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Kendisi biraz parayı elinde tutamadığı için böyle bir çare bulmuş bilgisayar almak için, o yüzden para biriktirerek alabileceğini düşünmüyor. Bu nedenle eline para geçtiği gibi parça almak istiyor.
Bu ay kasa, harddisk, SSD ve ram almayı düşünüyor, sizce uygun mu ? Yeni ekran kartları geleceği için onu en son almayı düşünüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı