Parça parça sistem toplamak

RamonMotta

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 4060 ekran kartına sahip bir dizüstü bilgisayarım var ancak ben artık güzel sağlam bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum, bunu da bir anda almak yerine parça parça toplamak istiyorum. Sizce nasıl olur, öncelikle ekran kartıyla başlamak istiyorum, GTA 6 çıkacak yakında, bunu kaldıracak bir sistem olsun istiyorum, öneriniz nedir?

Yanlis anladiysam duzeltin lutfen. Sira sira parca parca alacaksiniz ama aldiginiz gibi bu parcayi sisteminizde kullanacaksiniz oyle mi?

Sisteminizi daha spesifik olarak belirtirseniz daha acik ve kesin bir yorum yapabiliriz bence.

Bende böyle toplamayı düşünüyorum ama 30 gün iade/değişim süresi var parça hatalıysa uğraşmak istemiyorum.

Bende böyle toplamayı düşünüyorum ama 30 gün iade/değişim süresi var parça hatalıysa uğraşmak istemiyorum.

Hocam bence de bu konuda dikkatli olun. Bir iki parça da sıkıntı çıkarsa sonradan iade etmek/değiştirmek ile çok uğraşırsınız. Zamanında Teknobiyotikten bir sıvı soğutma aldım, radyatör kasama sığmadı, biraz büyük bi radyatör idi iade etmeye çalıştım ürünü teslim aldıktan 1 iş günü sonra hem de almadılar. Haftalarca uğraştım ama sonuç çıkmadı, bence parça parça toplamayın.

Hocam bence de bu konuda dikkatli olun. Bir iki parça da sıkıntı çıkarsa sonradan iade etmek/değiştirmek ile çok uğraşırsınız. Zamanında Teknobiyotikten bir sıvı soğutma aldım, radyatör kasama sığmadı, biraz büyük bi radyatör idi iade etmeye çalıştım ürünü teslim aldıktan 1 iş günü sonra hem de almadılar. Haftalarca uğraştım ama sonuç çıkmadı, bence parça parça toplamayın.
Bende bunu yaşama ihtimalim yüksek olduğu için çekiniyorum zaten yüksek ihtimal hazır sistem alacağım o yüzden.

Zamanında Teknobiyotikten bir sıvı soğutma aldım, radyatör kasama sığmadı, biraz büyük bir radyatör idi iade etmeye çalıştım ürünü teslim aldıktan 1 iş günü sonra hem de almadılar.
Orası senin hatan. Aldığın siteyi savunmuyorum ancak bu sistemlere tonla para dökülüyor; parçalar satın alınmadan önce kasa üreticisinin radyatör için fanlarla birlikte belirttiği kalınlık desteğine, soğutucu üreticisinin belirttiği kalınlık boyutuna ve son olarak insanların satın alınacak ikiliyle topladığı sistemlere bakılarak bilgi sahibi olunması lazım.

Bence parça parça toplamayın.
Hazır sistem satıcılarının yaptığı rezalet kablolamalara ne demeli? Hazır sistem aldığın yerin hata yapmayacağı ne malum ayrıca?

Orası senin hatan. Aldığın siteyi savunmuyorum ancak bu sistemlere tonla para dökülüyor; parçalar satın alınmadan önce kasa üreticisinin radyatör için fanlarla birlikte belirttiği kalınlık desteğine, soğutucu üreticisinin belirttiği kalınlık boyutuna ve son olarak insanların satın alınacak ikiliyle topladığı sistemlere bakılarak bilgi sahibi olunması lazım.

Hazır sistem satıcılarının yaptığı rezalet kablolamalara ne demeli? Hazır sistem aldığın yerin hata yapmayacağı ne malum ayrıca?
Peki ekran kartı olarak ne önerirsin Ekran kartı ile başlamak istiyorum 4070ti Super iş görür mü?

Sorun nerede biliyor musun hocam, kasamın 240 MM'yi geçtim 360MM bile sıvı soğutma desteği var. Satılan ürünün açıklamasının yetersiz olması sebebiyle radyatörün genel sıvı soğutmalardan daha büyük bir boyutu olduğunu yazmamışlar. Benimki gibi high profile ram kullanan kişilerde 1-2 MM lik bir fark bile sorun yaratabiliyor.

Hocam galiba okuma , yazma, anlama sıkıntınız var. Ben arkadaşa hazır sistem al demedim. Arkadaş PARÇA PARÇA alıp sonradan birleştirecekmiş. Kendisi sistem toplayacak ise tek seferde parçaları almasını söylemeye çalıştım. Türkçe okuyup, anlamak önemli.

@RamonMotta

Bütçeni belirt. 5xxx serisinin performansı hakkında yeterince bilgi sahibi olunduktan sonra 5070/5070 Ti tarzı bir GPU'ya da yönelebilirsin yeteri kadar paran varsa.

@Sovenior

Forumu geçtim bütün piyasada bağıra bağıra hangi soğutucuların normalden kalın olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla orası da senin hatan oluyor maalesef.

Ek olarak belleklerin yüksekliğine bakılmasıyla birlikte üreticinin yeterli bilgi vermemesinin çözümünü şurası açıklıyor ayrıca:
İnsanların satın alınacak ikiliyle topladığı sistemlere bakılarak bilgi sahibi olunması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı