Pardus 19.4 Kuran Var mı?

Pardus'un neden forumda genel olarak bu kadar sevilmedigini anlamıyorum, yahu ne suçu var bir açıklar misinız? Yerli milli olayını ben de doğru bulmuyorum.
Çünkü Debian'ın üstüne nerdeyse hiç bir şey eklemediği halde, Pardus'un Debian'dan daha kararlı olduğunu iddia edebilecek kadar akla ziyan açıklamalar yapan geliştiricileri var.

O geliştiricileri duymadım, ama dediği de doğru bir şey değil.

Ekteki resme bakabilirsin, resmen saçmalamış. Nerdeyse hiç bir katkı yapmayıp, nasıl bu kadar böbürleniyorlar, anlamak dahi istemiyorum. Kullanıcı Wine uygulamasının güncel sürümünün depoya eklenmesini istemiş. Eklememek için kullandıkları mazeretler bunlar. Hem Wine güncel sürümünü eklememek için mazeret üretiyor, hem de depoya Debian Sid ve Testing'den paketler eklediklerini söylüyor, hem de daha kararlı olduğunu iddia ediyor. Nereden tutsan elinde kalacak türden açıklamalar.

1 GB. RAM kullanan XFCE mi olur? El-insaf!!

Dosya Ekleri

• pardus-debian.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
1 GB. RAM kullanan XFCE mi olur? El-insaf!!

Debian'dan daha kararlı demek için bir insanda utanma olmaması lazım.
Hani Debian arayüzünden daha güzel denebilir, daha kullanışlı paketlere sahip denebilir, kendi yazılımımızı entegre ettik denebilir ama Debian'dan daha kararlı demek için insanda yüz olmaması lazım, üstelik Xfce'de 1 GB RAM kullanımı ile bunu söyleyebiliyorlar.
Böyle yapanların dağıtımına da güvenilmez, kurumlara zorunlu yaparlarsa kullanmama veya güvensiz yazılımları deşifre etme şansı da olmaz.
Böyle yerli olacağına doğrudan Debian'ın kendisini kurumlara monte etseler bundan çok daha iyi olur. Üstelik Debian'ın okullar için özel geliştirilmiş Debian Edu/Skolelinux gibi bir dağıtımı da var.

Yeni sürüm çıkmış. Kurup deneyen var mı? Belki bir rehber yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Vakit ayırmaya değer mi? Yoksa Ubuntu kurulum rehberi mi yapayım?

Recep bey elbetteki test eden biri varsa bizimle tecrübelerini paylaşsın demeniz çok normal ( yapılmış hazır temiz özenle düzenlenmiş bir tanıtım varken neden yorulasınız )

Ancak Pardus'tan çok Linux'un farklı sürümlerine daha çok talep var benim farklı forumlarda gördüğüm kadarıyla.

Mesela Linux Mint veya Ubuntu rehberi yapsanız daha iyi olur kanımca.

ASUS T100TA'ya kuracaktık ama sanırım bu iş için en iyi ihtimal Pardus 21'i beklemek gerek. Ki bekleseydim bile o makinenin sürücülerle ilgili destek sıkıntısı var. Ama yine de içindeki işletim sisteminden hızlı çalışmasını beklerdim. (2 GB RAM'in 1 GB'sini dahili grafik kullanıyordu. USB Boot ile arayüze erişebildim ama kablosuz vs. sıkıntı bol. Pardus'a özel değil bu, cihaz sadece Windows ile çalışmaya ayarlanmışçasına kıt destek sağlıyor.)

64 Bit işlemci kullanımı zorunlu tutulduğundan beri 1 GB RAM benim için gayet yeterli. Ayrıca 1GB önerilen, yoksa boşta 1GB harcıyor denmiyor. Debian Sid paketleri için kütüphaneler sağlamsa ve yeterince iyi düzenlendilerse sorunları ayıklamış olabilirler. Testing bölümü zaten doğrulanınca Stable oluyor. Ama yine de haklısın o şekilde kıyas içeren bir cümle yazıp açıklaması kıt/ispatsız şekide bırakmak iyi olmamış. Ama bu Pardus'u unstable yapmaz.

Son düzenleme:
Okuldaki hem sınıflardaki hem de bilgisayar odasındaki hiçbir bilgisayarda böyle bir şey yok maalesef. Devlet bizim okulu unutmuş gakiba.

Yeni sürüm çıkmış. Kurup deneyen var mı? Belki bir rehber yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Vakit ayırmaya değer mi? Yoksa Ubuntu kurulum rehberi mi yapayım?
Hocam artık kanalda Linux ve BSD gibi sistemlere yer verin. Bir de Pardus incelemesi çok daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…