Pardus'u 4 defa kurup sildim. Üzerinde çok kez müdahale yaptığım için. Tüm yaptığım değişiklikleri geri almış olsam da yine de içim rahat etsin diye temiz kurulum yaptım. Tahminin xorg uyumsuzluğu veya masaüstü yöneticisi uyumsuzluğu işlemcim veya ekran kartımla çalışıyor bir şey var. Bunun için masaüstü yöneticisini silmeden kodlarla çözebiliriz ama sorunun neden teşkil olduğunu bulmamız lazım silmeden kodlarla düzeltebiliriz. Xfce ile islemci veya ekran kartı bir şeyler yaşıyor olabilirler aralarında
ya da olmaz ise yeni bir masaüstü ortamı ekleyeyim KDE veya cinnamon gibi donmaz ise çözülmüştür. Ancak Xfce çok hızlı silmek istemiyorum.
Masaüstü yöneticisini değiştirdim Cinnamon yaptım. Donma yapmadı ancak ağırlaşma vardı özellikle youtube videolarında. Sonra üstüne KDE Plasma kurdum. Kde de asla ağırlaşma vs yoktu yağ gibi çok seri ve çok hızlı çalışıyor. Sddm ile beraber kurdum. Şuan donma yok. inşallah olmaz test edeceğim test sonrası sonuçları burada paylaşacağım ve konuyu çözeceğim. Tahmin ettiğim gibi durum tamamen Masaüstü yöneticisi ile bilgisayarın donanımsal ve yazılımsal uyumsuzluğundan kaynaklı gönül isterki XFCE kurayım tekrardan. basit bir iki kodla XFCE'de ki sorunu çözebilirdik. görüyorum ki ve bu durumu eleştirerek söylüyorum technopat Sosyal de eskisi gibi durumu çözen arkadaşlar kalmamış forum şuan başka yerlerden farksız basit bir sorundu yaşadığım bu sorun. Madaratörler ve site yöneticileri kesinlikle ve kesinlikle Linux tarafına destekleri ve ehemiyetleri azalmış ilgilenmiyorlar. Bu da ilerleyen zamanlarda Linux sosyal kısmının zamanla öleceğine işaret... umarım acil şekilde eski günlerine geri getirirsiniz.