Pardus ile şifreli bilgisayarı açma

Yapılan şey ilkel olarak sizin depolama aygıtını söküp başka bir bilgisayara bağlayıp içine bakmanızla aynı durum. USB üzerinden çalışan bir işletim sistemi yüklenir ve depolama aygıtının içinde ki dosyalara ulaşılır. Önlem ise BIOS şifresi koymak. En sağlıklı yöntem ise Windows sisteminizi Bitlocker ile şifrelemek.

Rufus ile Pardus'u USB belleğe yazdırın. Sonra USB'den boot edin. Türkçe seçin. Pardus ile çalışan seçin. Booommm, hazırsınız!

Pardus için herhangi bir sürüm olur mu?

Bir de bilgisayarı reboot edince Shift spamlayıp USB ile açmak istiyorum USB'yi çıkardığımdada tekrar normal PC'me dönmek istiyorum yapabilir miyim öyle bir şey.

Pardus için herhangi bir sürüm olur mu?

Bir de bilgisayarı reboot edince Shift spamlayıp USB ile açmak istiyorum USB'yi çıkardığımdada tekrar normal PC'me dönmek istiyorum yapabilir miyim öyle bir şey.

1. soru: Xfce kullanmanız daha mantıklı olur hız açısından.
2. soru: Eğer F11 ile ya da F12 ile boot açık ise direkt onlara spam atın oradan başlatın. USB çıkarıldığında(Pardus'u kapattıktan sonra) sorun olmaz.

1. soru: Xfce kullanmanız daha mantıklı olur hız açısından.
2. soru: Eğer F11 ile ya da F12 ile boot açık ise direkt onlara spam atın oradan başlatın. USB çıkarıldığında(Pardus'u kapattıktan sonra) sorun olmaz.

1639853972095.png

Sadece bunu biliyorum boot ile halledemiyorum.

Pardus kapattıktan sonra dediğiniz USB'yi çıkardıktan sonra mı?

Use a device kısmından da seçebilirsiniz. Şimdi Pardus ile işiniz bitince bilgisayarı kapatıyorsunuz. Sonra USB belleği çıkarıp geri açıyorsunuz.

Use a device kısmından da seçebilirsiniz. Şimdi Pardus ile işiniz bitince bilgisayarı kapatıyorsunuz. Sonra USB belleği çıkarıp geri açıyorsunuz.

Teşekkür ederim hocam bir aksaklık çıkmaz değil mi tekrar Windows 10'a dönerim biraz korkuyorumda :)
BIOS'a girmen lazım dediğimi yap ve ekran fotoğrafını at.

Use a device ile de oluyormuş.

Linux dağıtımları flash bellek üzerine boot edilebilir hale getirildikten sonra ayrı işletim sistemi şeklinde çalıştırılabiliyor. Bu şekilde HDD veya SSD üzerindeki verileri eğer ekstra şifreleme yoksa dosyalarda görür ve okuyabilirsiniz. Ekstra bir depolama aygıtı takarak verileri aktarabilirsiniz. Ama lütfen illegal işler için bu yöntemi kullanmayınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı