Pardus neden Debian'a geçti?

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Pardus 2011 yılına kadar gerçekten yerliydi ve kendi alt yapısı vardı. Ama 2011 yılında devlet desteğini çekti ve sistemi sonlandırdılar.

Daha sonra 2013 yılında TÜBİTAK yeniden toplandı ve Debian'a tema vb. kurup Debian tabanlı ve yerli olmayan dandik Pardus'u geliştirmeye başladılar. Pardus bir zamanlar efsaneydi. Peki ama yerli Pardus iptal edilip neden 2013 yılında Debian klonu Pardus'a geçtiler? Şimdi uygulama vb. desteği diyebilirsiniz ama flatpak ve appimage gibi teknolojiler var.

Son düzenleme:
Uygulama geliştirenler pardusun çekirdeğine uygun uygulamalar geliştirmediği için olabilir. Debian daha yaygın bir altyapıya sahip olduğundan avantajlı olabilir.

O eski Pardus günümüzde Pisi Linux olarak devam ettirilmeye çalışılıyor. Bir araştırın derim.
Başka forumlarda da bu tarz konular gördüm. Genelde sorunuza verilen cevap evrensellik ve uygulama desteği oluyor.

Uygulama geliştirenler Pardus'un çekirdeğine uygun uygulamalar geliştirmediği için olabilir.

Onla bir alakası yok, Pardus diğer dağıtımlar gibi Linux çekirdeğini kullanır. Herhangi bir GNU/Linux dağıtımına yazılmış uygulama hemen hemen her dağıtımda kullanılabilir eğer dağıtım üreticisi uygulamayı portlarsa. Pardus tamamen devletin nedensiz bir şekilde desteğini çekmesi sonucu oldu.

Uygulama geliştirenler pardusun çekirdeğine uygun uygulamalar geliştirmediği için olabilir. Debian daha yaygın bir altyapıya sahip olduğundan avantajlı olabilir.
Hocam, zaten Appimage, Faltpak ve Snap gibi evrensel uygulama paketleri var. Ki zaten bi' ara Pisi Linux kullandım ben ve uygulama sorunu yok genel olarak. Çoğu uygulamalar Pisi Depolarında bulunuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı