Pardus Xfce'de root kullanıcısı ile giriş yapmak

Kompetankedi

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC 1:macbook air m4 24gb 512gb 13.6inç
PC 2:monster abra a5 17.4.4 clevo kasa clevo kodu: nh58hpq
Meslek
Mobil Uygulama Geliştiricisi (flutter)
Merhaba bildiğiniz üzere Linux'da root, yani en yetkili kişi hesabı var ve ben bu hesaba şifre vermek istiyorum. Bundan sonra hep root olarak takılmak istiyorum, mevcut kullanıcıyı root yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kullanım için root kullanıcısını kullanmak aşırı saçma ve gereksiz inatla kullanmak istiyorsanız şunları deneyin:

Kod:
sudo passwd root
sudo passwd -u root

Ben bunun yerine sudo kullandığınız zaman sorduğu şifreyi kaldırmayı öneririm ama tercih sizin.

Merhaba bildiğiniz üzere Linux'da root, yani en yetkili kişi hesabı var ve ben bu hesaba şifre vermek istiyorum. Bundan sonra hep root olarak takılmak istiyorum, mevcut kullanıcıyı root yapmak istemiyorum.
Eğer yanlış bilmiyorsam oturum yöneticileri hardcoded olarak root kullanıcıyı engelliyor.
Ayrıca, neden? Çok tehlikeli ve sıkıntılı bir şey bu istediğiniz. Bazı uygulamalar kasıtlı olarak root dışı kullanıcılar gerektiriyor. Hem uyumsuzluk yaşarsınız hem de sisteme zarar verirsiniz.

Ben bunun yerine sudo kullandığınız zaman sorduğu şifreyi kaldırmayı öneririm ama tercih sizin.
visudo ile entry eklemek dışında şifre istemeyi kaldırma yöntemi var mı?

visudo ile entry eklemek dışında şifre istemeyi kaldırma yöntemi var mı?
Benim bildiğim /etc/sudoers dosyasında NOPASSWD düzenlemesini yapınca şifre sormuyor.
1728413772454.png

Normalde kurcaladıktan sonra paylaşacaktım ama direk bu satırı bulduğumdan gerek duymadım.

Son düzenleme:
Hocam FTP bağlanırken atıyorum D adlı kullanıcı adının klasöre erişim izni yok bütün klasörlere erişim izni verebilirsem root a gerek kalmaz.

Hocam FTP bağlanırken atıyorum D adlı kullanıcı adının klasöre erişim izni yok bütün klasörlere erişim izni verebilirsem root a gerek kalmaz.
Dosya ve klasörlerin izinleri ve sahiplikleri chmod ve chown ile yönetilir.
Örneğin sudo chmod +x (dosya) komutu ile indirdiğim dosyayı çalıştırılabilir yapabilirim.
yada bir disk için yazma izni almak istediğim zaman sudo chown (kullanici:grup) (dosya) kullanırım.
Ama senin yerinde olsam yazma erişimim olan bir yere attıktan sonra o cihaz yada makineye geçip istediğim yere taşırdım sanırım.

Son düzenleme:
Dosya ve klasörlerin izinleri chmod ve chown ile yönetilir.
Örneğin sudo chmod +x (dosya) komutu ile indirdiğim dosyayı çalıştırılabilir yapabilirim.
Ya da bir disk için yazma izni almak istediğim zaman sudo chown (kullanici:grup) (dosya) kullanırım.
Ama senin yerinde olsam yazma erişimim olan bir yere attıktan sonra o cihaz ya da makineye geçip istediğim yere taşırdım sanırım.

Mecbur bende öyle yapacağım chmod falan denedim yemiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı