Pardus'u Rufus ile DD modunda yazdırmaya çalışınca USB bozuluyor

MadenSuyuTR

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
/ Excalibur G770 / 8 GB RAM / 4GB VRAM GTX1650 / 500GB M.2 SDD / İ5-12450H 2.50GHZ / Windows 11 Home /
Merhaba. Hem Xfce hem GNOME sürümünü Rufus ile yazdırmaya çalışıyorum ancak işlem bittiğinde bir bakıyorum USB görünmüyor disk yönetiminden biçimlendirip tekrardan geri getiriyorum ancak kurulmuyor ISO modunda ise GNU GRUB yazıyor ve kalıyor.

Merhaba. Hem Xfce hem GNOME sürümünü Rufus ile yazdırmaya çalışıyorum ancak işlem bittiğinde bir bakıyorum USB görünmüyor disk yönetiminden biçimlendirip tekrardan geri getiriyorum ancak kurulmuyor ISO modunda ise GNU GRUB yazıyor ve kalıyor.

Bende aynı şeyi yaşamıştım. USB BIOS'ta gözüküyordu herhangi bir sorun yaşamadım. Sorunsuzca kurulum yapmıştım. İsterseniz Rufus yerine Ventoy deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Windows'ta USB görünmemesi normaldir. Linux kurarken bios'ta secure boot kısmında değişiklik yapmanız gerekiyor. Örnek; benim ASUS anakartım var. Linux kurulum ekranına geçmek için BİOS'ta Secure Boot ayarlarına girip UEFİ only yazan seçeneği Other OS olarak değiştirmem gerekiyor. Bu değişikliği yapmadığımda GNU GRUB uyarısı geliyor. Bu kısmı kesin olarak bilmiyorum. Secure Boot kısmı UEFİ only olduğunda Windows dışında başka bir işletim sistemi kurulmasını engelliyor. Yani Windows kilitlenmiş gibi birşey oluyor. Kendi anakartım dışında diğer anakart bioslarını bilmediğim için hangi bios ayarını yapmanız gerektiğini bilmiyorum...

Rufus yerine BalenaEtcher kullanıp dene.

Ventoy ile çözüldü herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı