Paris'in Şişirilmiş Bir Balon Olması

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 9.469
Adam durduk yere niye karalasın? Her gün bazı meydanlarda olan bir rutin haline geldi bu geçen Aralık ayından beri.
Forumun arıza tiplerinden biri. Eski mesajlarına bakarsan anlarsın. Cevap verilecek bir tip değil de, neyse...

Arkadaşlar her yerin güzel ve kötü tarafları vardır. Her seyden once cok kalabalık bir sehir İstanbul. Besiktas, Taksim gibi yerlerde adım atacak yer bulamazsın, yaz aylarında sıcaktan olursun, biri elini cebine atsa anlamazsın. Geceleri ıssız sokaklarda onunu kesseler, sesinizi kimse duymaz.

Florya, Bakırköy taraflarında oturuyorum ben. Ve bana gore en yasanılır ilcelerden biri. Buyur, oraya yolun duserse ugra. Parklardaki Suriyeliler dısında bir sıkıntı yok. Onlardan da her yerde var, alıstık artık.

Ben Harbiye tarafında oturuyorum. 1 tane Suri görmedim bu taraflarda:) İskenderum ve Belen'e doğru gidildikçe Suriler artıyor. Mesela bizim Arsuz'da sitede yazlığımız var. Orada da site çalışanları hariç Suri pek yok.
Benim gözlemlediğim kadarıyla Harbiye, Antakya merkez, Belen taraflarında daha çok Suriyeli bulunuyor. Arsuz'da da yok değil, gece denize girerler sıklıkla :D Samandağ'da Harbiye'ye göre daha az vardır. Defne'de de az bulunuyor.

Benim gözlemlediğim kadarıyla Harbiye, Antakya merkez, Belen taraflarında daha çok Suriyeli bulunuyor. Arsuz'da da yok değil, gece denize girerler sıklıkla :D Samandağ'da Harbiye'ye göre daha az vardır. Defne'de de az bulunuyor.
Harbiye'de girişte ve Şelale tarafında pek yok. Samandağ'da da öyle. Yayladağı ve şehir hastanesi tarafları Suri kaynıyor:) Ben Sümerler'de oturuyorum dediğim gibi Defne İlçesindeyim yani. Arsuz'da bizim site ve etrafında çalışanlar hariç Suri pek görmedim. Siz ne taraflardasınız 😀

Harbiye'de girişte ve Şelale tarafında pek yok. Samandağ'da da öyle. Yayladağı ve şehir hastanesi tarafları Suri kaynıyor:) Ben Sümerler'de oturuyorum dediğim gibi Defne İlçesindeyim yani. Arsuz'da bizim site ve etrafında çalışanlar hariç Suri pek görmedim. Siz ne taraflardasınız 😀
Ben de Defne'de oturuyorum. Turunçlu tarafları :D Bilirsiniz.

Bu arada konu sahibi bizi raporlamadan kaçalım. Sohbet konusu var oraya yazabiliriz.

Ben de Defne'de oturuyorum. Turunçlu tarafları :D Bilirsiniz.
Vaay. Baya yakınmışız. Sağlık Ocağı tarafında mısınız yoksa büyük Simge marketin oralar mı? Yoksa Akdeniz Hastanesi tarafı mı? Ben belki bilirsiniz BP'nin orada oturuyorum ama Mehmet Fehmi Çankaya ilkokulunun orda yani Sümerler'deki Simgenin orda da evimiz var. Yolum çok düşüyor Turunçlu'ya. Belki bir ara oturup bir şeyler içebiliriz 😎

Siz paris'e insanlarla sohbet muhabbet etmeye gittiyseniz ve aradığınız ilgiyi göremediyseniz bu Paris'in taşının, topragının, tarihinin, eyfel kulesinin günahı değil, sizin beklentilerinizin sonucu. Sonucu beklentiler etkiliyor.

@Tiwamne Bazı Fransızların İngilizce'ye karşı gerçekten garezi var. Mesela geçen Mayıs ayında Monaco Grand Prix'i için Monaco'ya gittiğimde yanımda geçen yıl Sorbonne'dan kabul almış bir kız vardı. Kıza İngilizce bir şey sorduğumda İngilizce bilmiyorum diye geçiştirdi ki Sorbonne'dan kabul alıp İngilizce'yi bir düzeye kadar bilmemek pek mümkün değil. Fakat Fransızca konuşmaya başlayınca gayet normal ve insancıl şekilde konuşmaya başladı, sonrasında yanımıza gelen babasıyla bile tanıştırdı.

Nice'te de Chloe adında bir kızla tanıştım, Türk olduğumu ve ABD'de bir süre bulunduğumu öğrendikten sonra merak edip bir sürü şey sormaya başladı. Şu anda da arkadaş olarak iletişimimiz devam ediyor. Yaş olarak 45 üstü, 20-25 arası olan Fransızlar gerçekten ılımlı ve dış Dünya'daki insanlara karşı çok açıklar. Fakat 20 yaş altı ve 25-45 yaş arasındaki kişilerde genel olarak anlamadığım bir dışa kapalılık durumu gözlemliyorum.

Hizmet sektörü içinde olanlar zaten turist olduğunu anladıkları kişilere İngilizce konuşuyorlar, hatta Fransızca cevap vermenize rağmen ısrarla İngilizce konuşmaya devam edebiliyorlar ama halk olarak yabancı dil konuşmaya hiç hevesli değiller. Fransızca konuştuğunuzda ise hiçbir tersliklerine, aşağılamalarına ya da başlarından savmalarına şahit olmadım.

Son düzenleme:
Arkadaşımın kız arkadaşı Paris'de yaşıyor demiştim. Ben ara sıra onlardan ayrıldım, tek takıldım. Tek kaldığımda mecburen İngilizce iletişime geçmek zorunda kaldım. Hizmet sektörü dışındakilerden çok bir ılımlı tavır göremediğimi belirttim.

Sonra kıza da söylediğimde halkın çoğu bilse dahi kendi dili dışında konuşmaktan hoşlanmaz, antipati duyuyorlar dedi. Ki ben de çoğu gidenden bunları duymuştum zaten, sadece bu kadar ileri seviye olduğunu bilmiyordum.

Louvre'yi beğenerek gezen birine bu cümleleri kurman acı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı