Parmağı kedi tırmaladıktan sonra ne yapılmalı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Kedim parmagimi tirmaladi. Asilari var, ama arada disariya cikiyor kedim, cunku basta sokak kedisiydi su an bilinen rahatsizligi yok, saglikli. Benim yakin zamanda (3-4 yildir) yapilmis asim yok. Ortaokul zamaninda tetanos asisi olmustum. Onun harici, asi ve kuduz asisi hatirlamiyorum ilkokulda yapilmisti bir de bir tane asi. Eger kuduz olursam, bu ne kadar sürede belirti gösteriyor? Annem AÖF sınavina gitti bu yuzden evde sadece ben varim, ambulans cagirarak gidebilirim hastaneye. Cunku devlet hastanesi uzakta, diger hastaneler de uzakta, en yakinlar özel, yuruyerek gidemem cok uzak ve annemin verdigi tum parayi harcadim, eger hastanede para vs isterlerse. Annem 2 güne gelir, 2 gun sonra kuduz asisi yaptirsam gec mi olur? Su an saglik ocagina gitsem kuduz asisi yaparlar mi? Sizce ne yapmaliyim?

Su an yaptigim, sabunla parmagimi yikadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sabunla yıkamanız orayı dezenfekte eder ayrıca korkmayın tetanos aşısı öyle sık sık vurulan değil bende en son geçen sene vurulmuştum ondan önce 4 yaşımdayken vurulmuşum yani tetanos olmazsınız korkmayın evde limon varsa limon sıkıp mikrobunu kırın bölgenin ve yara bandına sarıp annenizi arayın size para göndersin en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Kedim parmagimi tirmaladi. Asilari var, ama arada disariya cikiyor kedim, cunku basta sokak kedisiydi su an bilinen rahatsizligi yok, saglikli. Benim yakin zamanda (3-4 yildir) yapilmis asim yok. Ortaokul zamaninda tetanos asisi olmustum. Onun harici, asi ve kuduz asisi hatirlamiyorum ilkokulda yapilmisti bir de bir tane asi. Eger kuduz olursam, bu ne kadar sürede belirti gösteriyor? Annem AÖF sınavina gitti bu yuzden evde sadece ben varim, ambulans cagirarak gidebilirim hastaneye. Cunku devlet hastanesi uzakta, diger hastaneler de uzakta, en yakinlar özel, yuruyerek gidemem cok uzak ve annemin verdigi tum parayi harcadim, eger hastanede para vs isterlerse. Annem 2 güne gelir, 2 gun sonra kuduz asisi yaptirsam gec mi olur? Su an saglik ocagina gitsem kuduz asisi yaparlar mi? Sizce ne yapmaliyim?

Su an yaptigim, sabunla parmagimi yikadim.
2 gün sonra yaptırsan yine de ölürsün. Parmağını yıkayarak iyi bir tercih yapmışsın.
Ayrıca kedinde kuduz varsa kedinde ölür yakında.

Problem olmaz bence ama gitsen iyi olur.

Hocam sabunla yıkamanız orayı dezenfekte eder ayrıca korkmayın tetanos aşısı öyle sık sık vurulan değil bende en son geçen sene vurulmuştum ondan önce 4 yaşımdayken vurulmuşum yani tetanos olmazsınız korkmayın evde limon varsa limon sıkıp mikrobunu kırın bölgenin ve yara bandına sarıp annenizi arayın size para göndersin en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Hocam 1 tane atti sol elimin bas parmaginin sol tarafina kucuk bir sekilde. Yani bayagi kucuk. İlk basta kanadi, peceteyle sildikten sonra kan gelmedi. Kati sabunla yikadim ben.

IMG_20240715_175159.jpg

2 gün sonra yaptırsan yine de ölürsün. Parmağını yıkayarak iyi bir tercih yapmışsın.
Ayrıca kedinde kuduz varsa kedinde ölür yakında.

Problem olmaz bence ama gitsen iyi olur.

Kedide kuduz yoksa yine de bana kuduz bulasabilir mi? Kedimde kuduz yok, yani eminim.

Hocam 1 tane atti sol elimin bas parmaginin sol tarafina kucuk bir sekilde. Yani bayagi kucuk. İlk basta kanadi, peceteyle sildikten sonra kan gelmedi. Kati sabunla yikadim ben.

Eki Görüntüle 2253505

Kedide kuduz yoksa yine de bana kuduz bulasabilir mi? Kedimde kuduz yok, yani eminim.

Hocam kedide kuduz yoksa size de bulaşamaz imkansız bir durum tetanozdan korkuyorsanız geçen sene olmadan önce ayağıma paslı çivi girmişti hiçbir şey olmadı 4 yaşında oldum en son yani ben yarayı böyle derin sandım ufacık bir yara sıkıntı olmaz rahat olun.

Hocam ayrıca kediniz kuduz bile olsa o kadar bir yaradan kuduz geçmez.

Kedinizin aşıları tamamen yapıldıysa dert etmenize gerek yok. Sokakta gezip gezmemesi önemli değil, yaptırdığınız aşılar onu korur. Eğer kedinizin aşıları tam değilse ve tırmaladığı bölge kanadıysa (az miktarda olsa bile) doktora gitmenizi öneririm. Eğer herhangi bir kanama olmadıysa sabun ile yıkamanız yeterli olacaktır.

Eki Görüntüle 2253505

Bulaşamaz tabii ki. Kuduz yoksa endişelenmenize gerek yok.

Eki Görüntüle 2253505

Kuduz yoksa bulaşmaz.
Kuduz yok+ısırma=Kuduzsuz kanama/iz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı