Parmağımla gitar çalamıyorum

freakcnsl

Hectopat
İyi günler. Klasik gitar çalmayı öğreniyorum. Parmağımla çalamıyorum. Hep pena ile çalıyorum. Parmağımla çalmaya çalıştığım zaman çok az ses çıkıyor veya tırnak sesi gibi bir şey geliyor. YouTube'dan gitar dersleri izliyorum gene de olmuyor. Nasıl yapabilirim?

Tırnağınız uzun mu? Eğer uzunsa pena görevi görebilir. Bizim hoca o şekilde çalıyordu. (Ortalama uzunluğun biraz fazlasından bahsediyorum.) Ayrıca elinizi germeyin geriyorsanız.

Hocam uzatmaya çalışıyorum. Yani orta çok uzun değil.

Çok ilgisi yok. Ben elektro çalıyorum ve tırnağım yokken de fingerstyleda ses yeterince duyulabilir çıkıyor, tırnak olunca parmağın nasır olması gerekmiyor sadece. Daha güçlü darbeler yaparsan daha çok ses alırsın. Üstelik bendeki elektro 11 48 tel setine sahip yani teller çok daha sert, seninki nylon olduğu için elini pek acıtmaz bile.

Çok ilgisi yok. Ben elektro çalıyorum ve tırnağım yokken de fingerstyleda ses yeterince duyulabilir çıkıyor, tırnak olunca parmağın nasır olması gerekmiyor sadece. Daha güçlü darbeler yaparsan daha çok ses alırsın. Üstelik bendeki elektro 11 48 tel setine sahip yani teller çok daha sert, seninki nylon olduğu için elini pek acıtmaz bile.

Hocam tırnaksız deneyince çok az ses çıkıyor. Tırnak ile olunca ise tel kayıyor veya tırnak sesi çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı