Parmakla çarpma yapmak doğru mu?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, çalışmaya başlama süremden bayagi gecti ve su an en az kitabin yarisini bitirmem gerekiyordu ancak bir takim sorunlar yuzunden hiç istekli olamadim ve her şey batti. Son 2 gundur tekrar calisiyorum ve carpmayi, bolmeyi de ogrendim toplam 4 islem ogrenmis oldum nasıl yapildigini, kurallarini.

Ancak carpim tablosunu ezbere ogrenemedim, videolar izledim, tekrar ettim ama olmuyor disleksim mi var bilmiyorum artik beyin almiyor. Ben de boyle bir yontem buldum, 5'ten yukarisina ise yariyor. Bu yontem, mantikli mi?

Bu yontem, her seferinde ayni seyi yapmak (sesli okumak, yazmak), yerine ezberlemeye gecer mi? Sonucta ezberlemek icin surekli carpma yapmak gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cidden 30k mesajın var forumda daha 4 işlem bilmiyor musun Allah aşkına? Yanlış anlama rencide etmek için sormuyorum fakat okulda falan da mı öğretmediler?

30k mesajla alakasini anlayamadim. 30k mesaj zaten bu yasta calismadigin anlamina geliyor az bir senede bu olursa. Buradan belli. Okulda ogrenmek tamam da en basindan bilmezsen ileriki konulari da bilmediginden hiçbir şey anlamiyorsun ve gozunde bozukluk varsa tahtayi da goremiyorsan dumduz gitmis oluyorsun.

30k mesajla alakasini anlayamadim. 30k mesaj zaten bu yasta calismadigin anlamina geliyor az bir senede bu olursa. Buradan belli. Okulda ogrenmek tamam da en basindan bilmezsen ileriki konulari da bilmediginden hiçbir şey anlamiyorsun ve gozunde bozukluk varsa tahtayi da goremiyorsan dumduz gitmis oluyorsun.
Tamam da hocam siz 10 senedir görmediğiniz eğitimi 2 senede mi öğrenmeyi bekiyorsunuz ?

Tamam da hocam siz 10 senedir görmediğiniz eğitimi 2 senede mi öğrenmeyi bekiyorsunuz?

Aynı şey değil, imkansız da değil. Okulum olsa tamam ama şu an açık lisedeyim. Vaktım bolca.

Aynı şey değil, imkansız da değil. Okulum olsa tamam ama şu an açık lisedeyim. Vaktım bolca.
İlk yapmanız gereken şey forumu bırakmak o zaman hocam. Yks'ye istediğiniz sene girersiniz zaten eğer güzel bir üniversiteye gitmek istiyorsanız her şeyi bırakıp ders çalışmalısınız. Belki 2 senede olur belki 5 senede orası sizinle alakalı.

İlk yapmanız gereken şey forumu bırakmak o zaman hocam. YKS'ye istediğiniz sene girersiniz zaten eğer güzel bir üniversiteye gitmek istiyorsanız her şeyi bırakıp ders çalışmalısınız. Belki 2 senede olur belki 5 senede orası sizinle alakalı.

Konuyla alakalı düşünceniz nedir? Parmakla carpma yapmak, zamanla ezberletir mi yoksa ezberleyemeden her zaman parmakla mi yapmak zorunda kalirim? Bunu ilk konularimda ben de sormustum; 10,12 yili nasıl birkac yilla ogreneyim, diye ama o kadar surmuyormus, sifirdan yaparak kisa sürede matematigi ogrenen var mesela, diger dersler daha kolay. Ya da yillar once liseyi bitirmis ama unutmuslar hepsini üniversiteye giriyor falan, ne farkim var ki? 24 saat calisamayacagima gore foruma harcadigim zaman 30 dkyi gecmiyor. Sadece aralarda girip bakiyorum, mesaj bile yazmiyorum. Eskisi kadar degilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı