Parmakla çarpma yapmak doğru mu?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, çalışmaya başlama süremden bayagi gecti ve su an en az kitabin yarisini bitirmem gerekiyordu ancak bir takim sorunlar yuzunden hiç istekli olamadim ve her şey batti. Son 2 gundur tekrar calisiyorum ve carpmayi, bolmeyi de ogrendim toplam 4 islem ogrenmis oldum nasıl yapildigini, kurallarini.

Ancak carpim tablosunu ezbere ogrenemedim, videolar izledim, tekrar ettim ama olmuyor disleksim mi var bilmiyorum artik beyin almiyor. Ben de boyle bir yontem buldum, 5'ten yukarisina ise yariyor. Bu yontem, mantikli mi?

Bu yontem, her seferinde ayni seyi yapmak (sesli okumak, yazmak), yerine ezberlemeye gecer mi? Sonucta ezberlemek icin surekli carpma yapmak gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl olduysa bütün özelliklerinizi anneniz ve babanızdan almışsınız. Laboratuvar ortamında oluştunuz herhalde, hep baskınlar denk gelmiş. Bunun bir bahane olduğunu diş örneğinden anlayabiliriz. Sizin ve babanızın dişlerinin aynı anda çürük olması ikinizin de dişlerine iyi bakmadığı anlamına gelir. Bazı hastalıklar hariç genetik bir özellik değildir ki bu. Sadece bir örnek, konuyu oraya vurmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ayrıca bir insan kafasını çarparak matematik öğrenme yetisini kaybedemez. Kaybederse bütün yetilerini kaybeder. Şu ana kadar milyon kez kafamı sert cisimlere vurmuşumdur. Pek alakası yok, hı dediğim gibi olsaydı da bütün yetilerinize etki ederdi kısacası (belki biraz kaba olacak ama ) geri zekalı olurdunuz. Şu ana kadar buraya yazdığınız ve yazılan mesajları algılayabildiğinize göre bu da mantıklı görünmüyor. Yukarıda bazı arkadaşlar da bahsetmiş, kendinizi okuldan fazla soyutlamışsınız. Hepimiz pandemi dönemini geçirdik ama böyle bir şey olmadı bence bu bir bahane. Bahane yazmamıza tepki gösteriyorsunuz ve gerekçesine çalışmaya devam ettiğinizi söylüyorsunuz o işler öyle değil bence. Bütün hayatınızda yaptığınız hatalar vs. ya da çalışmamazlık, son günlerde çalışıyorsunuz diye uçup gitmiyor. Kısacası son günlerde çalıştığınız, önceden çalışmadıklarınızın bahane olmadığını göstermez.

Olay aynı anda çürük olması değil. Ben doğmadan önce de çürüktü, dişlerine iyi bakmamış. Ki aynı anda olmadığını şu an babamın hayatta olmadığını ve dişlerimin çürüğünden beri de hayatta olmadığından anlayabiliriz. Tabii ki dişlerin çürümesi genetiğe bağlı olduğu gibi fırçalamamak genetik olsa da olmasa da çürümesine sebep olur. O örnek sadece genetiğin kötü olduğunu anlatmak istememdendi.

Disleksinin genetik ve çevresel faktörler yanında, beynin dili işleme kısmındaki problemlerden kaynaklandığı düşünülmektedir.[1] Beyin hasarı, inme geçirme, bunama gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Disleksinin varlığı, bir grup testler sonucunda tespit edilir. Bunlar hafıza, görme, heceleme ve okuma testleridir. Disleksi, görme ve işitme zorluklarından ya da yeterli eğitim alamama durumundan kaynaklanan sorunlardan farklıdır.

Kaynak;

Gördüğün gibi, beyin hasarı yazıyor. Gayet de alnını bir metale, demire hızla gelirken çarpıp hastaneye kanlar içerisinde gidip o dikiş izi yıllar geçmesine rağmen gözüküyorsa gayet de beyin hasarı olabilir. Beyin hasarı yazdığına göre bu disleksi kişi, disleksi tanısı koyulabiliyor ki disleksi harici normal bir şekilde yaşayabiliyor.

Evet, okuldan uzaklaştığımı ben de inkar etmiyorum. Ancak, pandemi tek sebep değildi, sadece daha çok uzaklaşmayı sağladı. Pandemiden önce de çalışmadan geçiyordum.

Olay aynı anda çürük olması değil. Ben doğmadan önce de çürüktü, dişlerine iyi bakmamış. Ki aynı anda olmadığını şu an babamın hayatta olmadığını ve dişlerimin çürüğünden beri de hayatta olmadığından anlayabiliriz. Tabii ki dişlerin çürümesi genetiğe bağlı olduğu gibi fırçalamamak genetik olsa da olmasa da çürümesine sebep olur. O örnek sadece genetiğin kötü olduğunu anlatmak istememdendi.

Disleksinin genetik ve çevresel faktörler yanında, beynin dili işleme kısmındaki problemlerden kaynaklandığı düşünülmektedir.[1] Beyin hasarı, inme geçirme, bunama gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Disleksinin varlığı, bir grup testler sonucunda tespit edilir. Bunlar hafıza, görme, heceleme ve okuma testleridir. Disleksi, görme ve işitme zorluklarından ya da yeterli eğitim alamama durumundan kaynaklanan sorunlardan farklıdır.

Kaynak;

Gördüğün gibi, beyin hasarı yazıyor. Gayet de alnını bir metale, demire hızla gelirken çarpıp hastaneye kanlar içerisinde gidip o dikiş izi yıllar geçmesine rağmen gözüküyorsa gayet de beyin hasarı olabilir. Beyin hasarı yazdığına göre bu disleksi kişi, disleksi tanısı koyulabiliyor ki disleksi harici normal bir şekilde yaşayabiliyor.

Evet, okuldan uzaklaştığımı ben de inkar etmiyorum. Ancak, pandemi tek sebep değildi, sadece daha çok uzaklaşmayı sağladı. Pandemiden önce de çalışmadan geçiyordum.
Çoğu insan bu durumu yaşıyor. Geçen sene sayısal alanda 1200. olan arkadaşımın da küçüklüğünde geçirdiği böyle bir kaza vardı, kaşından alnına doğru izi var, hala duruyor. Disleksiyseniz bunun sebebini ona bağlamak çok yanlış çünkü onun yüzünden olma ihtimali çok düşük. Disleksiyseniz bunun sebebi okuldan kendinizi soyutlamanız ve ekran başında sürenizin fazla olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum.

Çoğu insan bu durumu yaşıyor. Geçen sene sayısal alanda 1200. olan arkadaşımın da küçüklüğünde geçirdiği böyle bir kaza vardı, kaşından alnına doğru izi var, hala duruyor. Disleksiyseniz bunun sebebini ona bağlamak çok yanlış çünkü onun yüzünden olma ihtimali çok düşük. Disleksiyseniz bunun sebebi okuldan kendinizi soyutlamanız ve ekran başında sürenizin fazla olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum.

Disleksi olma sebebini okuldan uzaklaştırma olarak mı diyorsunuz? Birçok yazı okudum ama nedeni bu olamaz. Çünkü doğuştan beyinle alakalı.

Disleksi olma sebebini okuldan uzaklaştırma olarak mı diyorsunuz? Birçok yazı okudum ama nedeni bu olamaz. Çünkü doğuştan beyinle alakalı.
Sadece ona bağlamadım başka şeylerde yazdım, sebeplerinden biri olduğunu düşündüğümü söyledim. Çarpıtmasanız... Kafamı çarpmamdan dolayı olabilir diyorsunuz, şimdi de doğuştan beyinle alakalı diyorsunuz anlamadım ne istediğinizi?

Sadece ona bağlamadım başka şeylerde yazdım, sebeplerinden biri olduğunu düşündüğümü söyledim. Çarpıtmasanız... Kafamı çarpmamdan dolayı olabilir diyorsunuz, şimdi de doğuştan beyinle alakalı diyorsunuz anlamadım ne istediğinizi?

Ben size disleksim var demedim ama yüksek ihtimalle var diye getiriyorum. Disleksinin olabileceği sebepleri yazdım, beyin hasarı, doğuştan, genetik, erken doğum. Erken doğum var, tahmini olan bir beyine alınan hasar var ancak küçükken oldu ve doktor söylerdi herhalde onunla alakalı bir problem olsa. Sizin dediğiniz kusura bakmayın ama disleksinin okuldan uzaklaşmayla alakası yok. Sadece okuldan uzaklaştığın için bilgileri unutursun ve zor öğrenebilirsin ama disleksi hastalığını öyle çıkmaz beyinle alakalı bir problem o.

Son düzenleme:
Aynı şey değil, imkansız da değil. Okulum olsa tamam ama şu an açık lisedeyim. Vaktım bolca.
Hocam 2 yılda sıfırın da dibinden biraz zor gibi, çok yüksek beklentiniz yoksa olma ihtimali var.

Çarpım tablosuna gelirsek bi yerden sonra zaten ezberliyeceğiniz için şuanlık sıkıntı yok.

Hocam 2 yılda sıfırın da dibinden biraz zor gibi, çok yüksek beklentiniz yoksa olma ihtimali var.

Çarpım tablosuna gelirsek bir yerden sonra zaten ezberliyeceğiniz için şu anlık sıkıntı yok.

2 yıl sonra direkt girme zorunda değilim, en erken o zaman çünkü açık liseden mezun olmam gerekiyor. 1 yıl kalabilirim mesela. Ama gerçekten iyi bir üniversite okumak istiyorum. 5 saatte ezberlemeyenler var ben ise günlerdir unutup duruyorum aklımda kalan bir şey yok bu yüzden parmakla daha uzun sürede ezberleyeceğimi ve bakaraktan çözmek yerine parmak hesabıyla daha akılda kalıcı olacağını düşünmüştüm.

2 yıl sonra direkt girme zorunda değilim, en erken o zaman çünkü açık liseden mezun olmam gerekiyor. 1 yıl kalabilirim mesela. Ama gerçekten iyi bir üniversite okumak istiyorum. 5 saatte ezberlemeyenler var ben ise günlerdir unutup duruyorum aklımda kalan bir şey yok bu yüzden parmakla daha uzun sürede ezberleyeceğimi ve bakaraktan çözmek yerine parmak hesabıyla daha akılda kalıcı olacağını düşünmüştüm.
Günde kaç saat çalışıyorsunuz çarpım tablosuna?

Daha da açmam gerekirse, günlük az oyun oynuyorum ancak masaüstünde bile söyleyerek tekrar ediyorum. Sadece bununla değil, yazarakta tekrar ediyorum. Ama iş yapmaya gelince akla gelen bir şey yok. Direkt 1'leri 5'leri, 10'ları atlayarak yapıyorum.

1717253636489.png

Günde kaç saat çalışıyorsunuz çarpım tablosuna?

Bugün 4, toplam yatmadan önce 45 dk daha dün de 3 yine yatmadan önce 45 dk yani 3 saat 45 dk toplam, ondan önceki gün bölmenin nasıl yapıldığını öğrenmiştim. Diğer günler ise annemin hastalığı hakkında düşünmekten bir şey çalışamadım.

Daha da açmam gerekirse, günlük az oyun oynuyorum ancak masaüstünde bile söyleyerek tekrar ediyorum. Sadece bununla değil, yazarakta tekrar ediyorum. Ama iş yapmaya gelince akla gelen bir şey yok. Direkt 1'leri 5'leri, 10'ları atlayarak yapıyorum.

Eki Görüntüle 2210532

Bugün 4, toplam yatmadan önce 45 dk daha dün de 3 yine yatmadan önce 45 dk yani 3 saat 45 dk toplam, ondan önceki gün bölmenin nasıl yapıldığını öğrenmiştim. Diğer günler ise annemin hastalığı hakkında düşünmekten bir şey çalışamadım.
Birkaç gündür günde yaklaşık 3 saat çarpım tablosu çalışıp ezberleyemediyseniz(yanlış anlamaıysam). Disleksi sorunu vardır yanlış anlamayın öyle büyük ihtimalle öyle

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı