Parmakla çarpma yapmak doğru mu?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, çalışmaya başlama süremden bayagi gecti ve su an en az kitabin yarisini bitirmem gerekiyordu ancak bir takim sorunlar yuzunden hiç istekli olamadim ve her şey batti. Son 2 gundur tekrar calisiyorum ve carpmayi, bolmeyi de ogrendim toplam 4 islem ogrenmis oldum nasıl yapildigini, kurallarini.

Ancak carpim tablosunu ezbere ogrenemedim, videolar izledim, tekrar ettim ama olmuyor disleksim mi var bilmiyorum artik beyin almiyor. Ben de boyle bir yontem buldum, 5'ten yukarisina ise yariyor. Bu yontem, mantikli mi?

Bu yontem, her seferinde ayni seyi yapmak (sesli okumak, yazmak), yerine ezberlemeye gecer mi? Sonucta ezberlemek icin surekli carpma yapmak gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gündür günde yaklaşık 3 saat çarpım tablosu çalışıp ezberleyemediyseniz(yanlış anlamaıysam). Disleksi sorunu vardır yanlış anlamayın öyle büyük ihtimalle öyle.

Yarın bakarak ezberleme, yazarak ezberlemek yerine attığım videodaki parmak yöntemiyle sorularının çarpma çözümünü parmakla bulup, söyleyip, tekrar edip çözeceğim. (zaten az kaldı çarpma sayfaları bitti sayılır, bölme kısımlarında sadece 1 sayfa yapılı, çoğunda da ya parmak kullandım (videodaki yöntem değil,) ya da kitabın çarpım tablosu yerine bakaraktan nasıl olsa aklımda kalır diye yaptım ama o da olmadı. Öyle aklımda tutmaya çalışacağım işte. Sonuçta kitabın çarpım tablosu yerine bakıp yapmaktansa fiziki anlamda (parmak ile) yapmak, yazmak, tekrarlamakla aklımda kalacağını düşünüyorum.

Neden kimse attığım video hakkında tam bir şey yazmıyor bilmiyorum. Attığım video, sizin örneğin 5 kere 5 derken 25 sonucuna 5 kere 6 sorarken ona parmakla 5 sayıp toplayıp sonucu bulmak değil. 6'lardan itibaren parmağın kendisiyle sonuç bulunuyor, böyle böyle yapa yapa hem çözüp hem de aklımda daha çok kalacağını düşünüyorum çünkü başta ezberlemek yerine doğal olarak parmakla yapıp, öyle ezberlenecek. Benim deneyeceğim yöntem budur.

Bu arada ortaokulda arkadaşlarımla (erkeklerin hepsi) sosyal olmama rağmen istemeden hocalarla sessiz konuşma da oluyordu, bu da disleksi belirtisiymiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı