Part time çalışan birisi 40.000 TL maaş alabilir mi?

Daha fazla  
Abim mühendis. Şirket, abimi denemek icin bir proje verecek başarılı olursa tam zamanlı olarak kadroya alacaklar. Deneme sürecinde ise part time çalışacak. Şimdi sorum şu, sigorta girişi part time yapılırsa alacağı maaş asgari ücretin yarısı mi olur yoksa daha yüksek bir maaş alabilir mi? Yasal olarak 30-40k TL maaş almasında bir engel var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır part time adı üstünde yarı zamanlı ve asgari ücretin yarısında maaş alır. Fakat şirketten şirkete göre değişir her şirket aynı değil bazıları gene fazla verir bazıları az verir. Full - Time olsa o parayı rahat alır.

Hayır part time adı üstünde yarı zamanlı ve asgari ücretin yarısında maaş alır. Fakat şirketten şirkete göre değişir her şirket aynı değil bazıları gene fazla verir bazıları az verir. Full - Time olsa o parayı rahat alır.
Hocam şirketten şirkete değişir demişsiniz. Yani şirket isterse part time'da 40-50k gibi bir ücreti verebilir mi? Yasal olarak buna bir engel var mı onu merak ediyorum ben de. Full time olsa daha fazlasını da alır zaten.

O maaşı verecek iş bulursa alabilir tabii.
Şöyle söyliyim, full time olursa 1-2 ay sonra şirketten çıkarılırsa CV kirliliği olacak. Abim bunu istemiyor. Ama part time olduğunda maaş konusunda sıkıntı çıkarsa şirketle full time olarak mı anlaşmak için ısrar etmeli sizce?

Hocam şirketten şirkete değişir demişsiniz. Yani şirket isterse part Time'da 40-50k gibi bir ücreti verebilir mi? Yasal olarak buna bir engel var mı onu merak ediyorum ben de. Full time olsa daha fazlasını da alır zaten.

Hayır o parayı alamaz. Şirketten şirkete göre değişir derken para anlamına da part time çalışanlar bazen asgari ücretin üstünü geçmeden maaş alabiliyorlar.

Şöyle söyleyeyim, full time olursa 1-2 ay sonra şirketten çıkarılırsa CV kirliliği olacak. Abim bunu istemiyor. Ama part time olduğunda maaş konusunda sıkıntı çıkarsa şirketle full time olarak mı anlaşmak için ısrar etmeli sizce?

Maaşı önceden konuşmadı mı hocam? Ben olsaydım maaş konusunda anlaşmadan bir şirkete girmezdim. Kimse babasının hayrına çalışmıyor ana neden para kazanmak sonuçta. Tam bir rakam olmasa da kabaca bir fikir edinmesi iyi olur.

Hayır o parayı alamaz. Şirketten şirkete göre değişir derken para anlamına da part time çalışanlar bazen asgari ücretin üstünü geçmeden maaş alabiliyorlar.
Anladım. O halde burada tek çare full time olarak anlaşması mı? Gönüllü staj falan olarak sigorta girişi yapılırsa yüksek maaş alabilir mi? Çünkü proje için çaba gösterecek ve karşılığı ne asgari ücret ne de asgari ücretin yarısı. En azından kendisiyle proje sonrası devam etmek istemezlerse bile maaş olarak hakkını almış olsun istiyor.
Maaşı önceden konuşmadı mı hocam? Ben olsaydım maaş konusunda anlaşmadan bir şirkete girmezdim. Kimse babasının hayrına çalışmıyor ana neden para kazanmak sonuçta. Tam bir rakam olmasa da kabaca bir fikir edinmesi iyi olur.
Henüz işe girmedi. Yüz yüze görüşmede sigorta girişini part time olarak yapacaklarını söylemişler ama maaş konuşulmamış. Henüz mail üzerinden bir teklif yapılmadı abime. Onu bekliyor. Yapılmazsa bile abim sözleşme yapmadan önce insan kaynaklarına kendisi söyleyecek maaş konusunu.

Abim mühendis. Şirket, abimi denemek icin bir proje verecek başarılı olursa tam zamanlı olarak kadroya alacaklar. Deneme sürecinde ise part time çalışacak. Şimdi sorum şu, sigorta girişi part time yapılırsa alacağı maaş asgari ücretin yarısı mi olur yoksa daha yüksek bir maaş alabilir mi? Yasal olarak 30-40k TL maaş almasında bir engel var mı?

Hocam NASA'da falan çalışması lazım uzay araçları aerodinamiği bölümünde.

40 bin TL olmasının olasılığı çok az asgari ücretten başlar veya daha üstü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı