Part-time olarak çalışıp stabil bir hayata sahip olur mu?

Genel part-time işlerden bahsediyorsan ekonomik olarak imkansız. Onun haricinde çoğu part-time iş 6-7 saat arası olur bana çok saçma geliyor bu durum.
 
Getirisi az olur ama rahat olursun sivile vakit kalır ama az para alırsın.

Genel part-time işlerden bahsediyorsan ekonomik olarak imkansız. Onun haricinde çoğu part-time iş 6-7 saat arası olur bana çok saçma geliyor bu durum.

Büyük ihtimalle anne ve babamın evinde oturacağım. O yüzden benim param yeterince olur. Ve sivile vakit kalmasını isterim.
 
Ekonominin ne getireceği maalesef bilinmez.
Dışarıda 1 simit, 1poçağa ve çay'lı kahvaltı etsen. Çok rahat 15 TL gidiyor. Öğlen ve akşam yemeğine çok girmeyeceğim ama sadece yemek masrafın günlük ortalama 80TL ile 100TL civarına çıkabilir.
100TL desek bunu => 30 gün ile çarpsak ayda 3.000TL yapar.

İş hayatının getirisi olduğu kadar gideri de oluyor. Yol parası + yemek + kıyafet => şurası aylık kafadan 3K 3.5k tutabilir. (en çok parayı yemek harcıyor, ev masraflarını ailen karşılarsa kahvaltı ve akşam yemeğinden çok güzel kâr edersin.)

Eğer çoğu masrafın ailen tarafından karşılanırsa elektrik, su, yemek klasik ev ihtiyaçların. O zaman cebine para da kalır. Kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.

Uzun vadede ise çok para biriktiremezsin. Ailenin vefat etme durumu var. Böyle bir durumda masrafların artacak. Kariyer yapamadığın için iş bulman zorlaşır. Yaşlanınca daha da zorlanırsın. Evlenme ihtimalin de azalır.

Şu an yapacağın işlerden çok para kazanmaya çalış turistlik ve tatil yerlerinde iş bulabilirsen belki güzel para kazanırsın. Uzun vadede bir iş kurabilirsen garanti gelir kapın olur. En basitinden dükkan'ın olması gibi tabii dönemimizde bunun ucu çok açık.
 
Arkadaşım bende aile evinde yaşıyorum ancak asgari bile zor yetiyor spor masrafları vs. ancak çok asosyal biriysen ve herhangi bir hobin yoksa o zaman part-time ücretin yeter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı