Parted Magic Secure Erase Sonrası SSD Görünmüyor

pollianaftw1

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Uçuş Harekat Uzmanı
SSD veya HDD modeli
Sandisk M.2 500 GB
Anakart
B450M S2H
Arkadaşlar merhaba, aramadığım yer kalmadı bu konu hakkında Ubuntu, Kali, bütün terminallerden açılması olsun her şeyi denedim. SSD olayı salt okunur oldu ve ne denediysem açamadım diskpart olsun dediğim gibi. Linux terminalleri en sonunda Parted Magic kurdum ve Secure Erase yaptım. Şimdi ise SSD'yi görmüyor. BIOS'tan RAID AHCI olarak da iki seçeneği de denedim. Görmüyor. Başka bilgisayara taktım gene görmüyor. Kendi bilgisayarımda farklı NVMe kullandım onu görüyor. Parted Magic'te PSID olarak da açmayı deneyince hiç SSD'yi görmüyor. "brick" dediğimiz olay mı oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Konuyu hortlatmak gerekirse zaten o SSD tamamen hard brick eğer kendi Firmware'si varsa eğer oradan yapman gerekçekti ki illa Linux live terminal veya Parted Magic (crack veya onjinal fark etmez) uğraşmanıza gerek yoktu aslında ama neyse geçmiş olsun SSD veya eks oldu (yani SSD'in ölmüş) bence yeni SSD al geç veya garantisi varsa eğer aldığın yerin yetkili servisine verseydin keşke her neyse konu 3 yıl önce oluşturulduğundan sanırım sorunu çözmüşsün diye umuyorum çözmediğisen eğer garantisi halen daha geçerli ise direkt aldığınız yerin yetkili servisine verip tamir ettiriniz veya 0 km yepyeni bir SSD almanız gerekecek ve bir daha kendi Firmware'si varsa onunla yapınız aklında bulunsun bir daha Linux live terminal veya Parted Magic'e vs'lere hiç bulaşmadan direkt bu onjinal ürünü üreten firmanın eğer varsa Tools tool programı veya live USB boot yazılımını kullanınız direkt! (not: SanDisk Kingston WD blue ve WD Green Toshiba Samsung (eğer seri üretim bir NVMe veya SSD HDD değilse) Magician vs'lerde genellikle kendi tool programı veya live USB boot yazılımı var direkt onu kullanınız! Eğer ki resmi toolu veya live USB boot yazılımı programı falanı vs'lere destek yoksa veya bu şeylerin hiçbirisi yoksa. O zaman direkt Parted Magic'i kullanınız ve önerilir ve ayrıyeten onjinal Parted Magic'i satın alıp direkt parted yapınınız ve psid işini YouTube'dan Parted Magic psid unlock diye artıp patrick Varner'in videosunu kullanınız! (Kanal resmi veya profili direkt Parted Magic'in logosu!) Çünkü bu Parted Magic'i geliştiren kişinin taa kendisidir!) Kanal resmi:
ve hatta ilgili videoda bu direkt bu aradaki adımı eksiksiz tam olarak yanlış ve atlamadan yapınız
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250711-171120_YouTube.jpg
    Screenshot_20250711-171120_YouTube.jpg
    140,3 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı