Pasaport kayıtlı iPhone kapanır mı?

cikolotapat

Hectopat
Daha fazla  
XS Max yolcu beraberi kaydedilen IMEI diyor eskiden almış pasaport kayıtlı cihaz sorun olmaz diyor IMEI'yi şu an 3 yıldır Türkiye'de kullanıyorum diyor eski usul pasaport kayıtlıymış ama şimdi ben aldıktan sonra kendi pasaportu üzerine yeni bir telefon alırsa benimki kapanir mi ya da pasaportu üzerinden siler mi?

Zaten 3 yıl kullanımdan sonra IMEI kayıtlı yurt dışı telefonu tamamen açılıyor. Soruyu tam anlamadım ama.

Nasıl yani sorun çıkartmaz mı demek istediğim şu adamın telefonu pasaportuna kayıtlı pasaportunda sorun olursa ya da pasaportundaki telefonu sildirebilir mi öyle bir şeyler var mı IMEI sorguladığımda IMEI kayıtlı diyor ama yolcu beraberi kaydedilen IMEI yazıyor.

Baştan söyleyeyim yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Pasaport kayıtlı cihazın faturası yoksa Apple servis destek vermiyor parasıyla mesela batarya değiştirmek isterseniz bile. Garantisi olsun olmasın çok önemli değil faturaya dikkat ediyorlar. Fatura sahibine değil.
Faturası yoksa yarın birgün imei klonlandığında en azından tek bir gsm no ya açtırılmıyor. BTK-gsm firması gsm no ve fatura istiyor diye biliyorum.
Pasaport kaydın silinmesi ayrı şey imei klonması ayrı şey.
E devlet üzerindeki pasaport kaydı silinebiliyor diye biliyorum yani pasaport kayıtlı cihaz alınacaksa dıdısının dıdısı yerine ilk elden yani kayıt ettirenden ilk elden almak önemli ki bir sorun olduğunda muhatap olasın. Yardımcı olur veya olmaz orası ayrı konu.
Yılını şu an hatırlamıyorum mesela 2015 öncesi pasaport kayıtlı cihazlar her gsm no ve operatörü çalışır. 2015 sonrası kayıtlı edilmiş ise 2 (diye biliyorum) yıl değil 2 takvim yılı geçmesi gerekiyor herkesin kullanıma açılması için.

Yani özeti şu pasaport kayıtlı cihaz almak bir nevi patlamaya hazır bomba. Önermiyorum tavsiye etmiyorum.
2AE6D6BD-7EBB-443E-B3CC-A3DB41BE81BE.png

Baştan söyleyeyim yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Pasaport kayıtlı cihazın faturası yoksa Apple servis destek vermiyor parasıyla mesela batarya değiştirmek isterseniz bile. Garantisi olsun olmasın çok önemli değil faturaya dikkat ediyorlar. Fatura sahibine değil.
Faturası yoksa yarın bir gün IMEI klonlandığında en azından tek bir GSM no ya açtırılmıyor. BTK-GSM firması GSM no ve fatura istiyor diye biliyorum.
Pasaport kaydın silinmesi ayrı şey IMEI klonması ayrı şey.
e-Devlet üzerindeki pasaport kaydı silinebiliyor diye biliyorum yani pasaport kayıtlı cihaz alınacaksa dıdısının dıdısı yerine ilk elden yani kayıt ettirenden ilk elden almak önemli ki bir sorun olduğunda muhatap olasın. Yardımcı olur veya olmaz orası ayrı konu.
Yılını şu an hatırlamıyorum mesela 2015 öncesi pasaport kayıtlı cihazlar her GSM no ve operatörü çalışır. 2015 sonrası kayıtlı edilmiş ise 2 (diye biliyorum) yıl değil 2 takvim yılı geçmesi gerekiyor herkesin kullanıma açılması için.

Yani özeti şu pasaport kayıtlı cihaz almak bir nevi patlamaya hazır bomba. Önermiyorum tavsiye etmiyorum.
Eki Görüntüle 2265831

Yani bilmiyorum bugün anlaştık alacaktim 2018 senesinden beri kullanıyormuş 3 yılda Türkiye'de kullanılmış eski zamanda pasaporta kayıtlı diyor Türkiye'de hiçbir sorun çıkmaz diyor kendim de kullanıyordum zaten dedi ama bazı kişilerde eski usul kayitliysa sorun çıkarmaz dediler benim şüphe lendiğim kısım pasaportundan telefonu çıkartabilir mi çıkarırsa da sorun çıkar mı şu an her hat üzerinde çalışıyor telefon ya da yurt dışından başka telefon aldı yine pasaportuna kayıtlı benimkine zarar gelir mi?

XS Max yolcu beraberi kaydedilen IMEI diyor eskiden almış pasaport kayıtlı cihaz sorun olmaz diyor IMEI'yi şu an 3 yıldır Türkiye'de kullanıyorum diyor eski usul pasaport kayıtlıymış ama şimdi ben aldıktan sonra kendi pasaportu üzerine yeni bir telefon alırsa benimki kapanir mi ya da pasaportu üzerinden siler mi?

Devlet sana kanunen 2 yılda bir üstüne cihaz kaydetmene imkan tanıyor. O kişi bugün başka cihaz üstüne kaydetse de senin cihazında bir problem olmaz. Ancak XS Max bir cihazı almanı pek tavsiye etmem. Kronik sorunları olan bir cihaz. Kaldı ki yaşı da var.

Devlet sana kanunen 2 yılda bir üstüne cihaz kaydetmene imkan tanıyor. O kişi bugün başka cihaz üstüne kaydetse de senin cihazında bir problem olmaz. Ancak XS Max bir cihazı almanı pek tavsiye etmem. Kronik sorunları olan bir cihaz. Kaldı ki yaşı da var.

Cihazı aldım pek sıkıntısı yok aslında şu an memnunum kapanma olmazsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı