Pascal ABC tarzı programlama dili Dev C++ ile yazılabilir mi?

Pascal ABC tarzi programlama dili Dev C++ ile yazilabilirmi?

• Evet

Oy: 6 100,0%
  • Hayir

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    6
Doğru düşünmüşüm. Attığın şeyler o kadar eski ki... Neyse sen Pascal ABC diye diretirken istediğin şey Python gibi bir dil. Python bilgim var diyorsun ama Python gibi mi dedikçe ben cevap vermiyorsun.

Amacın interpreted dil geliştirmek. Python gibi, Pascal ABC'nin taa ilk versiyonları gibi. Bunun içinde C++'ta interpreter yazman gerek önce. Sonrasında grafik arayüzü olan bir IDE yazman gerek.
Buna ekleme olarak belirteyim interpreter yani yorumlayıcı bir dil yazman için kullanacağın dilin C++ olmasına gerek yok. Basit anlamda yorumlayıcı mantığını öğrenmek için Brainfuck tasarlamakla başlayabilirsin. İnternette çeşitli dillerde örnekleri var, benim de github sayfamda Rust örneği bulunmakta.

Doğru düşünmüşüm. Attığın şeyler o kadar eski ki... Neyse sen Pascal ABC diye diretirken istediğin şey Python gibi bir dil. Python bilgim var diyorsun ama Python gibi mi dedikçe ben cevap vermiyorsun.

Amacın interpreted dil geliştirmek. Python gibi, Pascal ABC'nin taa ilk versiyonları gibi. Bunun içinde C++'ta interpreter yazman gerek önce. Sonrasında grafik arayüzü olan bir IDE yazman gerek.
Tamam hocam anladim.

Hocam ya ben size anlatdim ama siz anlamadiniz ya.Ben ne yapayim:

O bir programlama dili değil. Pascal ABC yazılımı Pascal ABC'i yorumlamak çalıştırmak için kullanılan bir yazılım. 2007-2008'li yıllarda Pascal ABC interpreted olmaktan çıkıp .NET ile birlikte compiled bir dile dönüşmüş. Yani o kadar detay olmadan soru soruyorsun ki nasıl yardımcı olacağımdan emin olamıyorum. Pascal ABC gibi diyorsun ama Pascal ABC diye görselini paylaştığın şeyi ne kadar araştırsamda bulamadım. Israrla her taraf Pascal ABC.NET ile dolu. Ki onu da geçtim istediğin şey compile edilmeyen bir dil Python gibi bir şey mi diyorum, yetersiz bilgin olduğu için anlamıyor ve dolayısıyla cevap veremiyorsun bu da yardımcı olmamı epey epey zorlaştırıyor.

Hocam bilgim yeterli benim.Siz yazdiginiz seyi duzenlemissiniz ve ben gormemisim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı