Pascal vs GTX 950?

Makaleler
9
Yer
İstanbul
Arkadaşlar mevcut sistemimde GTX 650 Ti Boost ekran kartım var, çok şükür neredeyse çoğu oyunu akıcı oynatıyor. Ancak yeni çıkan özellikle Witcher 3, Rainbow Six Siege, oyununda 25-30 FPS değer alıyorum bu da biraz can sıkıcı hale getiriyor canım oyunu, sizce Pascal Serisini mi bekleyeyim yoksa GTX 950 alıp geçeyim mi? Aslında GTX 960 da alabilirim ama GTX 950 ile arasında çok fark yok 5 FPS fark için 100-150 TL fazla vermek ne bileyim çok lüks kaçıyor. Pascal Serisinin ilk kartları haziran ayında çıkacak, çıkan modeller büyük ihtimalle tepe modeller olacak, F/P diyebileceğimiz 950, 960 ayarında kartlar ne zaman çıkacak belli değil.

Cevaplarınızı merakla bekliyorum. teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia yeni GDDR belleklerin %50'ye yakın performans artışı sağlayacağını yazmıştı. Technopat'ta okudum bende ordan bulursanız okursunuz olmazsa. Aceleniz yoksa bekleyin derim ben. Para sıkıntınız yoksa 1 yıl beklemektense (dediğiniz gibi) bir gtx 950 veya 960 alıp keyfinize bakarsınız 1-2 yıl. Zaten Asus, MSİ modellerinde fabrika çıkışlı OC'li geliyor. Fazladan Mhz ile çalışıyor. Birde MSİ'ın programıyla biraz da siz overclock yaparsınız gtx950 kartla bile memnun olabilirsiniz, gayet yeterli fps verecektir. Yok ben 1-2 yılda bir parça değişemem diyorsanız ve acelenizde yoksa (tıpkı 650 ve 950 arasındaki mimari farkından gelen performans gibi) yeni nesli beklemek daha iyi olacaktır. Karar size kalmış.

Pascal kartlarının Haziran'da çıkacağıyla ilgili kesin bir bilgi yok. Söylentiler ve önceki yıllarda ekran kartı çıkış tarihlerinden yaoılabilecek tahminler yazın çıkacağı yönünde. MSI GTX 960 4G Gaming şu an Vatan'da indirimde (779 TL) Pascal ekran kartlarının Türkiye'de 1500 TL'den aşağı bir fiyatla alınabileceğini hiç sanmıyorum. Bütçeniz bu kadarsa yani yaza kadar bunu ikiye katlayamazsanız GTX 960 almanızı öneririm, Pascal maalesef bu bütçede kart çıkarmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı