Pasif öğrenci yeşil pasaport alabilir mi?

Son zamanlarda yeşil pasaport alan pasif öğrenci var mı? İnternette bazı yerlerde alınmaz deniyor bazı yerlerde "ben aldım" diyenler çıkıyor emin olamadım.
Valla il nüfustan alınıyor o yüzden uzak geliyor bana şimdi riske atıp gideceğim pazartesi günü ben de.

Merhaba, babam üstünden yeşil pasaport alma hakkım var. Ancak bu sene üniversite kaydımı yenilemediğim için pasif öğrenci olarak gözüküyorum. Yeşil pasaportu ilk defa alacağım. Pasif öğrenci olarak gözükmem bir engel yaratır mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
hocam sıkıntı olmaz ama sigortalı bi işte çalışmaya başlarsanız yeşil pasaport gidiyor diye biliyorum

Gerekli belgeler nüfus ve vatandaşlık işleri sitesinde yazıyor. Yanında kimliğin, öğrenci belgen, biometrik fotoğraf bulunsun. Yeşil pasaport alacağın için anne veya baban hangisinden faydalanıyorsan onun da senin adına pasaport için dilekçe vermesi lazım.

Haftaya almaya gideceğim gitmeden önce ne yapmam lazım hangi belgeleri nasıl doldurmam lazım bilgi verir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı