Passat B8 vs Audi A8

Bunlar uzun yol arabası. Düzenli bakımları yapılırsa kolay kolay ölmez bu motorlar.
Gayet de ölür. Mekanik parça sonuçta. Her parçanın bir ömrü var. Motor bloğunun bile. 500 bin km demek dünyanın çevresini 10-12 kez dönmüş demek :D
 
Dünyada böyle bir kavram yok. Hem motor yanında sıkıntı çıkaracak parçalar da var. Hele Volkswagen grubunun otomatik şanzımanı.

Kankam dediğin doğru fakat bence biraz da şansa bakıyor ya. Arkadaşım da 180binde Passat B7 vardı motorun kayış kopmuş motor yatak sarmıştı. Zamanında trigeri değişmiş, bakımı düzgün yapılmış arabada kolay kolay bir şey çıkmıyor onun için dedim. Yoksa zaten biliyorum yüksek km arabanın risk olduğunu bende 1 tane 400binde Jetta vardı otomatik vitesti o araba 1 sene bindim hiç sanayiye gitmedim o arabayla. Yani biraz da kaderde varsa zaten elinde patlıyor. Tabii düşük km riski daha az fakat her aldığın yüksek km araçta sorun çıkaracak diye bir şey yok diye düşünüyorum.
 
Bunlar uzun yol arabası. Düzenli bakımları yapılırsa kolay kolay ölmez bu motorlar.

Metal yorgunluğu var hocam bir kere. 500 bin kilometre yol yapmış akslar var, motor var, şanzıman var.
Passat hor kullanılmışsa Audi daha temiz de olabilir fakat düşük olasılık bence.
 
Ben de arkadaşlara katılıyorum. Hatta SuperB veya A6 daha mantıklı. A8 deki motor evet sağlam bir motor ama yorgunluk var. Sadece motor olarak düşünmeyin. Küçük, küçük sorunlar çıkarabilir. Babamda sıfır aldığı A8 var onda bile AdBlue sorunundan 1 ay neredeyse yattı araba.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı