Passat B8 vs SuperB

Passat'ın rakibi gayet de SuperB. İkisi de D segment vag grubu araçlar. Aşağı yukarı da aynılar zaten.

Aslında Passat ve SuperB rakipten ziyade birbirinin alternatifi olarak üretilmiş otomobiller. Zaten eski kasa Passat ve SuperB'ler kasa olarak da birebir aynılardı. Yeni modelleri kasa olarak biraz farklı ama altyapı olarak aynı araçlar. Mondeo, talisman, C class, 508 vs. Araçlar için rakibi diyebiliriz.

Herkese merhaba, şu an kullanmakta olduğumuz 2011 Passat B7 aracı değiştirmeyi düşünüyoruz. Passat B8 2014-2019 veya SuperB 2015-2019 almayı düşünüyoruz. Passat 1.4TSI highline paketi olacak. SuperB 1.4 TSI motor piyasada pek yok bu nedenle bulabilirsek 1.4 alacağız bulamazsakta 1.6 dizelide olur bu araçta Full paket prestige olacak. Sizce aile kullanımı için Passat mı SuperB mi tercih edilmeli. Bagajının cam ile beraber açılıyor olması ve biraz daha geniş olması sebebiyle SuperB'ye daha yakınız. Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. Bütçemiz 1.3m civarı farklı önerileriniz varsa iletirseniz sevinirim. Cevaplayanlara teşekkürler.

Insignia 1.6cdti excellence paket kış paket opsiyonlu 4 koltuk ısıtma ön iki koltuk soğutma direksiyon ısıtma vs bu dolulukta olanları ortalama 1-1.3 milyon bandında alınabilir. Passat yada SuperB gibi piyasası hızlı değil lakin onlardan daha dolu

Aslında Passat ve SuperB rakipten ziyade birbirinin alternatifi olarak üretilmiş otomobiller. Zaten eski kasa Passat ve SuperB'ler kasa olarak da birebir aynılardı. Yeni modelleri kasa olarak biraz farklı ama altyapı olarak aynı araçlar. Mondeo, talisman, C class, 508 vs. Araçlar için rakibi diyebiliriz.
Hepsi D segment ancak Mercedes C, BMW 3, Audi A4 bu segmentin kralları. Dediğim gibi bütçede bu araçları bulmak da mümkün.

Hepsi D segment ancak Mercedes C, BMW 3, Audi A4 bu segmentin kralları. Dediğim gibi bütçede bu araçları bulmak da mümkün.

Aslında 320i ed bakıyorduk da BMW beni biraz korkutuyor. Bahsettiğim 320ied motor nasıldır. Kronik sorunlarını falan biliyor musunuz?

Insignia 1.6CDTI excellence paket kış paket opsiyonlu 4 koltuk ısıtma ön iki koltuk soğutma direksiyon ısıtma vs bu dolulukta olanları ortalama 1-1.3 milyon bandında alınabilir. Passat'ya da SuperB gibi piyasası hızlı değil lakin onlardan daha dolu.

Yalıtım, yol tutuş konusunda nasıl hocam? Opel daha önce hiç bindiğim veya araştırdığım bir araç değil.

Ve otomatik vitesleri nasıl sağlamlık konusunda?

Son düzenleme:
Aslında 320i ed bakıyorduk da BMW beni biraz korkutuyor. Bahsettiğim 320ied motor nasıldır. Kronik sorunlarını falan biliyor musunuz?

Yalıtım, yol tutuş konusunda nasıl hocam? Opel daha önce hiç bindiğim veya araştırdığım bir araç değil.

320i ED (N13B16A) almak yerine 320i (N20B20), 320d (N47B20) almak çok daha mantıklı. N13B16A motorların kronik sorunları bulunuyor ve PSA temelli. Devirdaim, termostat, yağ eksiltme, turbo sorunları vs. mevcut. Diğer motorlar daha sağlıklı.

Bir yakınımızda astra 1.4 Turbo'nun otomatiği var 50-60bin km yol yapıldı herhangi bir sorun açmadı öyle Opel'in otomatiki hakkında pek soruna denk geleni de duymadım. DSG kadar hızlı bir şanzıman değil yanlış hatırlamıyorsam tork konvertörlü idi. Ondan dolayı zaten yavaş ama sorunsuz.
Yalıtım ve yol tutuş konusunda Passat ve SuperB'den kötü olacağını düşünmüyorum.
Sadece dediğim gibi piyasası yavaş alan uzun süre kullanıyor hemen alıp satmaya pek uygun bir araba değil sadece beni donanımları ile cezbeden bir araç olduğu için bu bütçede genelde aklımdaki tek araba diyebilirim.

Hocam ben olsam 1.3m bütçe ile Passat değil SuperB tercih ederim. Çünkü SuperB binen adam bir daha öbür arabaların yüzüne bakmıyor diyebiliriz. Yani gerek konfor açısından olsun gerek genişlik açısından olsun SuperB. Tabii ki Passat adı var ve daha seri bir araç SuperB'ye göre ama SuperB alt taraf kalır yanı yok. Dizel almak sıkıntı olabilir. Artık çoğu araçta dizel üretim yok hep benzin var. Yüksek km olur büyük ihtimalle o fiyatlara SuperB'ler km hep yüksek olur. Dizel + yüksek km için aracı ekspertize kesin sokun şanzıman triger seti falan önemli bunlara dikkat edin alacak iseniz. Ama bence eylül 1 2 3 gibi Skoda yeni bir kampanya planlıyor. Bir 2 3 gün daha bekleyin belki size uygun bir biçimde işte 200.000 indirim 200.000 0 faiz kredi vs gibi bir şeyler yaparlar ise olabilir. Mesela bu teklifi Octavia 2024 Elite'ya da premium da kullanabilirsiniz premium yanı sıra bir de Advanced donanım var işte arka koltuk ısıtma 10 inç ekran elektrikli bagaj alırsınız biraz kullanır satarsınız sonra o parayla 2020 21 l&k 1.5 TSI 190bg alırdım ben olsam tabii önden çekişli:) ama kampanya bir bekleyin 3 gün gibi eğer olmaz ise. O fiyatlara 2018 19 çok bir fark yok zaten kasa hep aynı zaten sizlere kalmış ama kesinlikle bu bütçede Skoda SuperB kısmına yönelin kesinlikle seveceksiniz belki o fiyatlarda l&k biraz zorlar ama 2017 falan bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı