Passat neden bu kadar gereksiz pahalı?

Saçma bir genelleme yapmanız.

Neden saçma bulduğunu merak ediyorum her arabaya genelleme yapılıyor passata da aşiretler çoğunlukla tercih ediyor bunu Passat kullananlar ve ağır passatçılarda söylüyor. Örnek veriyorum birine memur arabası birine kadın arabası neden genelleme yapılıyor çünkü o arabayı çoğunlukla o kitle kullandığı için bunda kötü bir şey yok.
 
Kimse senin kalite anlayışını merak etmedi, kimse de senin kalite anlayışını bir standart olarak kabul etmedi. Dolayısıyla kişisel anlayışların bizi ilgilendirmiyor.

Peugeot'un son yıllardaki artan satış sayısına bakarsan yükseldiği konumu görebilirsin. Ortada büyük bir değişim ve başarı söz konusu, görmemek için kör olmak gerekiyor. Bu kadar radikal bir değişimi kolay kolay hiçbir marka yapmaz, özellikle tutulduysa. Peugeot'un böyle bir şeye ihtiyacı vardı ve risk alıp yaptı, sonunda başarılı oldu, bunun da ekmeğini VW kalitesine yükselip rakip olmakla yiyecek.


3 serisine C segment diyen biriyle tartışacak değilim. 5 serisi ile Passat'ı fiyat olarak karşılaştırıp Passat avantajlı diyen birine laf anlatacak değilim. Sana kalsa Passatla A6 falan kıyaslayacağız. Genişlikmiş :D

Passat'ın rakibi Insignia, 508, Mondeo'dur. Kendi grubu içerisinde de Superb vardır. Premium markaları saymıyorum, onların alıcısı farklı. Bunu da öğretelim.

Beni alıntılayan sensin, ben de kafamı seninle bozacak değilim, keyfim yerinde.
3 serisine C segmenti demedim, tane tane anlaya anlaya okumanı tavsiye ederim. Yavaş yavaş okursan anlayabilirsin ne demek istediğimi. Ben de en basit cümleleri anlamayan birisi ile tartıacak değilim, lütfen etiketleme beni.


Burada ilk alıntıyı yapan sensin ben de cevap verdim ama senin gibi başlıkta tartışılan konuyu kişiselleştiren birisi ile tartışmak huyum değil. Neye inanıyorsan doğru kabul etmeye devam et lütfen.

3 serisi D segmenti değil?
C segmenti yani? Bu dediğinize göre o çıkıyor.
Bu dediğimden onu nasıl anlıyorsunuz anlamıyorum "fiyatı nedeniyle D segmentinde diyorum zaten orada yani bunun Türkçesi araç D segmentinde ama D segmentini hak etmiyor. Zaten eskiden C segmenti araç olarak satılıyordu.
 
@SideWinder 2+2=5 diyen birine cevap verince "yazılı olarak kesin şekilde belirlenmiş" şeyleri reddetmeye devam ettiği zaman kavga çıkmasın diye hiç cevap vermeyelim mi?

@Jira BMW'yi ara. Bundan sonra BMW 3/4/X3 C sınıfı, BMW 1/X1/X2 B sınıfında satılacak de. Neden diye sorarlarsa dogant abimiz böyle buyurdu dersin. :D VAG'ı ben ararım Super Be'yi de E sınıfında satsınlar, iç hacmi D sınıfı için fazla büyük. Passat ile BMW 5 kıyaslamasını da gördük ya forumda , bundan sonra azılı Passat düşmanıyım. 🤣
 
@SideWinder 2+2=5 diyen birine cevap verince "yazılı olarak kesin şekilde belirlenmiş" şeyleri reddetmeye devam ettiği zaman kavga çıkmasın diye hiç cevap vermeyelim mi?

@Jira BMW'yi ara. Bundan sonra BMW 3/4/X3 C sınıfı, BMW 1/X1/X2 B sınıfında satılacak de. Neden diye sorarlarsa dogant abimiz böyle buyurdu dersin. :D VAG'ı ben ararım Super Be'yi de E sınıfında satsınlar, iç hacmi D sınıfı için fazla büyük. Passat ile BMW 5 kıyaslamasını da gördük ya forumda , bundan sonra azılı Passat düşmanıyım. 🤣
BMW 3 C sınıfı demedim tekrar tekrar okuyun, 1-2 defada anlamamış olabilirsiniz, birkaç defa daha okumanız lazım.

Passat ile BMW 5 'i bu paraya 5 kasa alırım diyen arkadaşlara örnek olsun diye fiyat olarak kıyasladım hatta Clio fiyatını da yazdım, Passat değil araçlar genel olarak pahalı demek için ama onu da anlamamışsınız. Sosyal'de birisine laf anlatmak yerine deveye hendek atlatmak daha kolay. Keşke böyle olmasaydınız.
 
@dogant 320 ile Passat kıyaslanmaz, elma ile armutu sen kıyaslıyorsun 320 daha alt sınıf araba diyen sensin. İnatla 3 serisi bence D sınıfı değil diyen sensin, önceki sayfalarda bütün mesajlar olduğu gibi duruyorken şimdi çok farklı şekilde çevirmeye çalışmak daha komik oluyor söyleyeyim.

3 serisini C sınıfı biliyordum de (ki çoğu kişi BMW 3 ve Mercedes C'yi C diye bilir) geç. En başından benim demek istediğim buydu ama yanlış ifade ettim anlatamadım de ki bu geçen hafta benim başıma geldi. Gerçekten de anlatmak istediğim şeyi yanlış anlaşılacak başka bir perspektif üzerinden anlatmaya çalıştım, sende de öyleyse bunu söyleyip geçersin. Son mesaja kadar BMW 3 Passat ile aynı sınıfta değil sırf parası fazla diye D sınıfı gösteriliyor deyip araba sınıflandırmasından haberdar değilim diye kendini ilan edip son mesajda kıvırıp bizi suçlayarak kurtaramazsın. :D
 
Kendisi havacılık kategorisinde de çok fazla iddialarda bulunuyordu, doğrusunu söyleyince sanki kendisi doğrusunu söylemiş de yanlışı karşı taraf savunmuş gibi bir tavır takınıp karşı tarafı suçlamak için var gücüyle çalışıyordu. 1-2 yıl içinde fazla değişiklik olmamış kendisinde.
BMW 3 C sınıfı demedim tekrar tekrar okuyun,
Bana göre 3 serisinin D segmenti ile alakası yok, ufak bir araba ve iç hacmi çok dar.
D segmenti ile alakası yok diyorsun. Yani bu demek oluyor ki araç ''sana göre'' C segment! Bak sen. ''Bana göre 3 serisinin D segmenti ile alakası yok.'' Sana mı kaldı segmentleri belirlemek?
Passat ile BMW 5 'i bu paraya 5 kasa alırım diyen arkadaşlara örnek olsun diye fiyat olarak kıyasladım
Passat her zaman D sınıfı bir araçtı o nedenle 5 serisi ile kıyasladım.

Passat ve 5 serisi hacim olarak kıyaslanabilir.

Segment farkı olan araçları kıyaslamanın mantığı YOK! O halde biz de Superb ile A6'yı, E serisini kıyaslayalım. Ne de olsa genişlik olarak rakip olabilirler!

Premium ile (örnek BMW) premium olmayan marka (örnek VW) arasında tabii ki fark olacak. Avrupa'da bu markalar arasında fark yok mu sanıyorsun? Amerika'da yok mu sanıyorsun? Avrupa'da Passat 24 bin dolardan başlarken bak bakalım BMW 3 serisi kaç bin dolardan başlıyor satışa.
 
Amerika'da falan zorunda kalmadıkça VW araçları pek alan yok zaten, neden pek bilmiyorum, alan az, ikinci el satışı da çok az ve zor.
 

Geri
Yukarı