Patella kayması sonrası yaşadığım deneyimlerim

Yubuss

Decapat
Daha fazla  
Basketbol oynarken diz kapağımı sakatladım, önce normal bir sakatlanmadır incinmiştir diye düşünürken sonradan olaylar ciddiye binmeye başladı çünkü diz kapağımın şişi indikten sonra bacağımı hiçbir şey tutmuyor gibi oluyordu ve olur olmadık tekrar sakatlanıyordum aynı şeyler tekrar tekrar yaşanıyordu yürürken sakatlan 3 gün topalla gibisinden. Artık sinirden doktora gittim röntgen çekildi ve patellamın kaydığı söylendi doktor birkaç hareket yaptı ve yerine oturduğunu söyledi. Evet ayağa kalktığımda rahatça yürüyebiliyordum ama sağ diz kapağım ile aynı hissetmediğimi söyledim bir şeyler gene tersti ama doktor bir şey olmadığını ama yine de çok ısrar ediyorsan MR çekelim dedi. MR çekilmesini istedim MR randevum gelene kadar ben 1 kez daha sakatlandım ama bu diğerlerinden farklı oldu bu sefer diz kapağımın arka tarafında sanki kıkırdaklar birbirine sürtüyormuş gibi bir his oluşmuştu MR günüme kadar oda geçti zaten rezalet bir sistem MR için 5 gün bekliyorum sonucunu almam 11 gün sürüyor neyse. MR sonuçlarımı alana kadar bacağım iyileşme sürecine girdi diyebiliriz MR sonuçlarımı aldığımda diz kapağımda herhangi bir sorun gozukmediği 1-2 hafta sonra spora dönebileceğim söylendi lakin benim tahminimce patella kaymasının yanında herhangi bir tendom zedelenmesi veya menisküs yırtığı olmalıydı çünkü 10gün boyunca patellam kayık bir şekilde yürüdüm ve çok kez sakatlandım. Şu an bacağım sağ ayağım ile aynı hissediyor lakin dizim belli pozisyonlara geldiğinde acı yapıyor anlamış değilim örnek vermem gerekirse çömelme pozisyonunda (alaturka tuvalette çömeldiğinizi düşünün) veya namaz kılarken ve dizimin üstüne oturduğum zaman şiddetli olmasa da sızı ile karışık bir acı oluyor ayrıca travma sebebi mi bilmiyorum ama sanki bacağım tekrar sakatlanacakmış korkusu var gibi hissediyorum ne yapmalıyım? Daha önce yaşamış olanınız var mı? Verebileceğiniz tavsiye var mı? Spora ne zaman dönmeliyim? Yanıtlar ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı