Path of Exile 2 destekçi paketleri ön siparişe açıldı!

Türkçe dil desteği olmalı, yerelleştirme düzgün yapılmalı. Türkiye'de de bir oyun sektörü yan sanayisi olarak lokalizasyon para kazanmalı. Sonuçta Türk oyuncular orijinal oyun alıyor, konuşan sayısı da fazla. Burada stüdyoların gerçekten çok net hesapla gelmesi lazım bunu yapmanın maliyeti konusunda diye düşünüyorum. Bu her oyunda bir tartışma.

Bunun dışında oyunda eğlendim, erken erişimde de oynayacağım, sonrasında da. Beni Diablo'dan çok daha fazla sardı. Ha günlük oyun sürem oldukça az, binlerce saatim geçmeyecektir.

Murat Sönmez'in bile ağzını açmış olduğu takdirde linç ediliyor olması bana çok ironik geliyor. EA yeni Dragon Age oyununu Türkiye'de satışa çıkarmadığı takdirde 89 sayfa mesaj ile forumunu yıkmış olan tayfa konu Türkçe dil desteğine geldiği zaman X'te olmaması gerektiği iddiası ile ahkam kesmeye başlıyor.

Türkiye'de RPG kitlesinin bile artık çocuklaşmaya başlamış olması beni üzüyor.
Zaten formül o. Girersin resmi sitelerine "yıkarsın." Fakat kendi içimizdeki dolaylı veya dolaysız Türkçe gelmesin diyenleri aşamıyoruz daha.

Sonuçta Türk oyuncular orijinal oyun alıyor, konuşan sayısı da fazla. Burada stüdyoların gerçekten çok net hesapla gelmesi lazım bunu yapmanın maliyeti konusunda diye düşünüyorum.
Altyazı maliyeti, ilgili oyunun ülkemizdeki satış karından kat kat düşük değil midir zaten hocam? Maliyetleri net bilmiyorum tabi ki ondan soruyorum.

Türkçe dil desteği eklemeyen hiçbir büyük oyunu satın almıyorum. Bu benim görüşüm.

Bu yoruma ek olarak da savaşta olan ve sürekli ertelenen S.T.A.L.K.E.R. 2'nin yapımcıları bile oyuna Türkçe dil desteği eklemiş. Türkçe dil desteğinin eklenip eklenmeme olayının, satın alınıp alınmamasıyla bir ilişkisinin olmadığını da tekrardan görmüş olduk.

Resmi olarak gmaillerinden tam görüşemesemde ufak bir not yazdım Türkçe dil desteği eklenirmi ekleniceksede erken erişimden sonra mı diye 1 haftanın üstünden geri dönüş yaptılar ve erken erişimden sonra 10 dil daha ekleceklerini ancak şu an bu dilleri açıklayamayacaklarını söylediler belki 10 dil arasından bizim dilimizde vardır.
Ayrıca merak ettiğim bir şey var kendimizi nasıl gösterebiliriz? Forumdan mı? Gmail'den mı? Nereden gösterme şansımız var? Erken erişimi alan biri olarak birkaç arkadaşla grup kurduk ve 50 kişiyi sanırım geçti nereden gösteririz bilmiyorum bilen varsa çok iyi olur.

Resmi olarak gmaillerinden tam görüşemesemde ufak bir not yazdım Türkçe dil desteği eklenirmi ekleniceksede erken erişimden sonra mı diye 1 haftanın üstünden geri dönüş yaptılar ve erken erişimden sonra 10 dil daha ekleceklerini ancak şu an bu dilleri açıklayamayacaklarını söylediler belki 10 dil arasından bizim dilimizde vardır.
Ayrıca merak ettiğim bir şey var kendimizi nasıl gösterebiliriz? Forumdan mı? Gmail'den mı? Nereden gösterme şansımız var? Erken erişimi alan biri olarak birkaç arkadaşla grup kurduk ve 50 kişiyi sanırım geçti nereden gösteririz bilmiyorum bilen varsa çok iyi olur.
X platformu daha uygun olur düşüncesindeyim. Ve change.org'da kapmanya başlatıldı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı