Pavilion G6 için Mac OS X önerisi

raderos

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba 3 gündür HP Pavilion G6 bilgisayarima Mac yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü stabil bir sonuca varamadım. Kurduğum versiyonlar maverick 10.9.1 ve mountain lion 10.8.2. mavericks'te yükledim fakat boot edemedim. Bir sürü değişik hata ile karşılaştım ve mountain lion'a geçtim. Bunda ise hatalari araştırarak çözüp sistemi açmayı başardım fakat ses wifi ve mouse sorunu başladı hiç bir şey çalışmıyor. Aşağıda yazan özelliklerde ki PC'me en uygun ve sorunsuz sürüm hangisidir?
HP Pavilion G6 yanlis hatirlamiyorsam 2212st
i5 3210m 2.5 GHz işlemci
AMD Radeon HD7670M + HD 4000 onboard ekran karti
500GB HDD 8GB DDR3 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 2277et modeli mevcut. Mountain Lion, Mavericks ve Yosemite yükleyebildim. config.plist Şu linkteki config.plist dosyası ile kurmayı deneyin.

Cevaplariniz için teşekkür ederim. 10.11.2 yi 3 kere indirmeyi denedim fakat 3gb'i geçince ağ hatasi veriyordu. Aynı konu üzerinden 10.11.4 sürümünü indirdim.Kurulumu konuda yazılan şekilde tamamıyla yaptım.Fakat ses wifi yi aktifleştiremedim ve multibeast boot ayarlarindan sonra klavye ve touchpad çalışmadı.Harici klavye ve mouse ile ayarlamaya çalıştım fakat durum hala ayni.Boot ederken cpus=1 yapıp injectinteli kaldırmazsam girmiyor.

Rıdvan arkadaşım sistemlerimiz aynı sayılır donanımlar aynı. Yardımcı olabilirmisin hangi sürüm kullanıyorsun ve sorunları nasıl aştın ?

İmaj içinde Multibeast paylaştık. Onunla Ses ve Ethernet sürücüsünü ek olarakta Cihazın USB olmadan açılması için gerekli Clover Bootloader yüklemesini yapabilirsin.
Wi-Fi modelin Intel ise OS X bu Wi-Fi kartlarını desteklemiyor.
Ayrıca sistem USB üzerinden sorunsuz açılıyorsa, USB EFI içindeki Clover klasörünü HDD/ EFI içindeki CLOVER ile değiştirip dene.

Cevaplariniz için teşekkür ederim. 10.11.2 yi 3 kere indirmeyi denedim fakat 3gb'i geçince ağ hatasi veriyordu. Aynı konu üzerinden 10.11.4 sürümünü indirdim.Kurulumu konuda yazılan şekilde tamamıyla yaptım.Fakat ses wifi yi aktifleştiremedim ve multibeast boot ayarlarindan sonra klavye ve touchpad çalışmadı.Harici klavye ve mouse ile ayarlamaya çalıştım fakat durum hala ayni.Boot ederken cpus=1 yapıp injectinteli kaldırmazsam girmiyor.

Rıdvan arkadaşım sistemlerimiz aynı sayılır donanımlar aynı. Yardımcı olabilirmisin hangi sürüm kullanıyorsun ve sorunları nasıl aştın ?

Ben Yosemite 10.10.5 kullanıyorum. Ses, ethernet, HD 4000, ekran parlaklığı ve bataryayı çalıştırdım. Harici ekran kartını devre dışı bıraktım, kablosuz ağ çalışmıyor. USB Wi Fi aldım onun yerine. Multibeast falan kullanmadım. Sadece uyku çalışmıyor.
Machintosh.zip Bu dosyada benim kullandığım kextler mevcut. Ses, ethernet, klavye, touchpad, batarya var. config.plist dosyasını EFI-CLOVER içine kopyala cpus=1 olmadan açılır ve HD 4000 tanımlı.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2016-03-28 09.11.56.png
    Ekran Resmi 2016-03-28 09.11.56.png
    52,6 KB · Görüntüleme: 176
  • Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.17.png
    Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.17.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 175
  • Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.26.png
    Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.26.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 166
  • Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.40.png
    Ekran Resmi 2016-03-28 09.12.40.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 228
Ben Yosemite 10.10.5 kullanıyorum. Ses, ethernet, HD 4000, ekran parlaklığı ve bataryayı çalıştırdım. Harici ekran kartını devre dışı bıraktım, kablosuz ağ çalışmıyor. USB Wi Fi aldım onun yerine. Multibeast falan kullanmadım. Sadece uyku çalışmıyor.
Machintosh.zip Bu dosyada benim kullandığım kextler mevcut. Ses, ethernet, klavye, touchpad, batarya var. config.plist dosyasını EFI-CLOVER içine kopyala cpus=1 olmadan açılır ve HD 4000 tanımlı.

Çok teşekkür ederim yardımın için.İnternet sorunlarından dolayı bir kaç gündür bakamadım. Verdiğiniz dosyaları usb EFI mi yoksa bilgisayarda ki efiye mi atıcam?

Söyledikleriniz ile beraber herşeyi sorunsuz çalıştırdım. Fakat şuan ethernet ayarlarını yapamadım sanırım kablo bağlı ama ip adresi yok diyor. Wifi kext yok

EFI klasörünü harddiskteki EFI klasörüne atın. DSDT ve SSDT dosyaları uyar mı bilmiyorum donanımlar aynı ama. Benim BIOS sürümüm F.26. Etherneti Mavericks'te çalıştırmıştım ama Yosemite'de tanıyor ama bağlanmıyordu. Zaten USB Wi Fi kullanıyorum Asus N10 Nano 39 Tl'ye Vatan'dan almıştım.

EFI klasörünü harddiskteki EFI klasörüne atın. DSDT ve SSDT dosyaları uyar mı bilmiyorum donanımlar aynı ama. Benim BIOS sürümüm F.26. Etherneti Mavericks'te çalıştırmıştım ama Yosemite'de tanıyor ama bağlanmıyordu. Zaten USB Wi Fi kullanıyorum Asus N10 Nano 39 Tl'ye Vatan'dan almıştım.

Tam herşeyi yaptım sorunsuz çalışıyordu şeytan dürttü 2 3 tane ethernet denemiştim senin verdiğin çalışıyordu onu sildim. Sildikten hemen sonra bilgisayar dondu bekledim düzelmedi. Kapatip açtım ve artık açılmıyor. karnel panic hatasi veriyor cpus=0 herşeyi denedim ama açamadım bir önerin varsa deniyim yoksa en baştan format atıcam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı