Çözüldü Paycell hazır limit kullanımı nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

korkusuzz

Hectopat
Daha fazla  
Paycell hazır limitte 2 bin TL var şimdi ben bunu karta aktar desem faturama zınk diye 2 bin TL borç mu gelecek? Yoksa harcadığım kadar mı gelecek?

Çözüm
Konu boyunca bir üyenin zamanında yapmış olduğu yanlış bir işlemden kaynaklı olarak birçok yanlış bilgilendirme yapılmış.

Paycell'de yer alan hazır limiti bir nevi kredi/borç olarak düşünebilirsiniz.

Paycel'de hazır limit içerisinden Paycell'e 100 TL aktardığınız takdirde bu tutar faturanıza 100 TL olarak yansıyor ve Paycell'e aktarmış olduğunuz bu 100 TL'yi de banka veya ön ödemeli kartınıza 100 TL olarak gönderebiliyorsunuz.

Sonuç olarak ise aylık faturanıza en fazla çekmiş olduğunuz tutar olan 100 TL yansımış oluyor.

Bu durumda konu boyunca yaşanan ''Banka hesabıma Paycell üzerinden 100 TL gönderdim fakat bana 2.000 TL olarak yansıdı'' gibi bir durum söz konusu bile değil. Zaten 2.000 TL olarak gözüken tutar, bu ay istediğiniz takdirde kullanabileceğiniz en yüksek tutardır. Harcamadığınız sürece kesin olarak kesilmez/kesilemez.
İyi ki de ellememişim eyvallah dostlarım ben böyle konuların yabancısıyım.

Karta aktarsanız bile tekrar kart üzerinden borcunuzu ödeyebiliyorsunuz bir zararı olmuyor. Mesela hazır limite özel 5GB hediye kampanyası var Paycell'de her ay. Hazır limiten karta 200 TL atıyorum. Hediye internet anında geliyor. 200 TL faturama ekleniyor. O attığım 200 TL Paycell kartımda bekliyor daha sonra fatura tutarım olan 150 TL'yi banka hesabından Paycell karta aktarıyorum 350 TL ile birlikte faturamı ödüyorum cebimden para çıkmadan. Havadan 5GB geliyor her ay.

😅 en az ölürsün en fazla atom parçacıklarına ayırabilirler. Benim babam 300 TL'ye kızacak adam değil de 2k TL farklı yani 🤣
Benim babamda öyle de oyunlara harcadığımı duyunca kızıyorlar yoksa sorun yok

Karta aktarsanız bile tekrar kart üzerinden borcunuzu ödeyebiliyorsunuz bir zararı olmuyor. Mesela hazır limite özel 5GB hediye kampanyası var Paycell'de her ay. Hazır limiten karta 200 TL atıyorum. Hediye internet anında geliyor. 200 TL faturama ekleniyor. O attığım 200 TL Paycell kartımda bekliyor daha sonra fatura tutarım olan 150 TL'yi banka hesabından Paycell karta aktarıyorum 350 TL ile birlikte faturamı ödüyorum cebimden para çıkmadan. Havadan 5GB geliyor her ay.

Ben hesaba aktar dediğimde 2 bin TL yazıyor onun mesela 100 TL olarak yüklüyemez miyim ille 2K olarakmı gelecek 2. Olarak ben hesabı açarken kişiye özel kartmı yoksa sanal kart gibi mi bende fiziki olarak kart yok yani anlamadım

Benim babamda öyle de oyunlara harcadığımı duyunca kızıyorlar yoksa sorun yok

Ben hesaba aktar dediğimde 2 bin TL yazıyor onun mesela 100 TL olarak yüklüyemez miyim ille 2K olarakmı gelecek 2. olarak ben hesabı açarken kişiye özel kartmı yoksa sanal kart gibi mi bende fiziki olarak kart yok yani anlamadım

İsterseniz Turkcell şubelerinden fiziksel kart da alırsınız. Hesapta olan sanal kart. Hazır limitten karta aktar dediğinizde zaten yüklemek istediğiniz miktarı soruyor. O 2K TL muhtemelen sizin limitiniz.

Ben hesaba aktar dediğimde 2 bin TL yazıyor onun mesela 100 TL olarak yüklüyemez miyim ille 2K olarakmı gelecek 2. Olarak ben hesabı açarken kişiye özel kartmı yoksa sanal kart gibi mi bende fiziki olarak kart yok yani anlamadım
Kartınız yoksa karta aktaramamanız lazım. Fiziki kartını 5 TL'ye şok marketlerden alabilirsiniz. Sorduğunuz şeye gelelim evet mesela 50 tl yatıracaksanız 50 tl yatırabiliyorsunuz karta aktarılacak miktar size bağlı.

Paycell hazır limitte 2 bin TL var şimdi ben bunu karta aktar desem faturama zınk diye 2 bin TL borç mu gelecek? Yoksa harcadığım kadar mı gelecek?
Öncelikle Fiziksel Kart alıp uygulama eklemek gerek.
Daha sonra ne kadar karta transfer edersen onu ödersin.
Benim hazır limitim 3000 .
Geçen lazım oldu 200tl aktardım kendime.
Fatura +200 fazla ödeyeceğim.

Öncelikle fiziksel kart alıp uygulama eklemek gerek.
Daha sonra ne kadar karta transfer edersen onu ödersin.
Benim hazır limitim 3000.
Geçen lazım oldu 200TL aktardım kendime.
Fatura +200 fazla ödeyeceğim.

İşin garip tarafı bende fiziki kart yok ama varmış gibi görünüyor sanal kart herhalde peki karta para yüklerken miktarı nasıl gireceğiz.

İşin garip tarafı bende fiziki kart yok ama varmış gibi görünüyor sanal kart herhalde peki karta para yüklerken miktarı nasıl gireceğiz.
Ne alacaksın önce fiyatına bakacaksın.
Diyelim 300 TL .
Hazır limitten Paycell karta 300 TL atacaksın.
Sonra fiziki (gerçek) kart bilgilerini yazıp alışveriş yapacaksın.
Fatura gelince bu +300 TL ödeyeceksin.

Konu boyunca bir üyenin zamanında yapmış olduğu yanlış bir işlemden kaynaklı olarak birçok yanlış bilgilendirme yapılmış.

Paycell'de yer alan hazır limiti bir nevi kredi/borç olarak düşünebilirsiniz.

Paycel'de hazır limit içerisinden Paycell'e 100 TL aktardığınız takdirde bu tutar faturanıza 100 TL olarak yansıyor ve Paycell'e aktarmış olduğunuz bu 100 TL'yi de banka veya ön ödemeli kartınıza 100 TL olarak gönderebiliyorsunuz.

Sonuç olarak ise aylık faturanıza en fazla çekmiş olduğunuz tutar olan 100 TL yansımış oluyor.

Bu durumda konu boyunca yaşanan ''Banka hesabıma Paycell üzerinden 100 TL gönderdim fakat bana 2.000 TL olarak yansıdı'' gibi bir durum söz konusu bile değil. Zaten 2.000 TL olarak gözüken tutar, bu ay istediğiniz takdirde kullanabileceğiniz en yüksek tutardır. Harcamadığınız sürece kesin olarak kesilmez/kesilemez.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı