Paylaşımlı Xbox Game Pass hesabından virüs bulaşır mı?

İnternet üzerinden ucuza satılan bir Game Pass üyeliğini Windows 10 bilgisayarıma girmiştim. Dün bir sorun yoktu ama bugün Edge'yi kontrol ettiğimde bir sürü uzantı eklenmişti, dillerden Türkçe kaldırılıp İngilizce'nin birden fazla aksanı eklenmişti. Ve tarayıcıdan bir arama yapılmıştı. Veya hesabı kullanan başkasının ayarları, uzantıları veya arama geçmişi geldi bilmiyorum. Diğer başka bir şeyimde sorun yok gibi görünüyor. Sizce başka biride bu hesabı kullandığı için otomatik eşitleme gibi bir şey mi yaptı yoksa virüs tehlikesi olabilir mi? Malwarebytes ile hızlı tarama yaptım Edge'de bir sorun bulup sildi.

Eğer sildiyse PC'yi yeniden başlat, Görev Yöneticisi'ni falan bak eğer kendi kendine Edge açılıyorsa sıkıntı(açılış uygulamalarından kapatıp yap).

Başkasının ayarları gelmiş olabilir. Windows ayarlarından eşitlemeyi kapatın ve paylaşımlı hesabı sadece microsoft store'de kullanın.
Eşitleme ekranı burası mı? Eğer burasıysa benim kontrolümde olmadığını söylüyor.

Malwarebytes silmeme rağmen sürekli bunu buluyor. Önemli bir şey mi?

Dosya Ekleri

• 1751461275807.png
    1751461275807.png
    69,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 1751461348571.png
    1751461348571.png
    27,9 KB · Görüntüleme: 24
Hayır yerel hesap kullanıyorum.
Edge'de farketmeden o hesapla giriş yapmış olabilir misiniz? Ben de bir süredir paylaşımlı hesap kullanıyorum böyle bir problem yaşamadım. Microsoft Store'de bana verilen hesap, xbox için ise kendi hesabım var.

Paylaşımlı hesaptan virüs gelmesi mümkün değil çünkü. Sadece microsoft store için açtığınızdan emin olun.

Edge'de farketmeden o hesapla giriş yapmış olabilir misiniz? Ben de bir süredir paylaşımlı hesap kullanıyorum böyle bir problem yaşamadım. Microsoft Store'de bana verilen hesap, xbox için ise kendi hesabım var.

Paylaşımlı hesaptan virüs gelmesi mümkün değil çünkü. Sadece microsoft store için açtığınızdan emin olun.
Ben özellikle giriş yapmadım. Oto giriş yapma özelliği varsa da ben bilmiyorum. Kurulan eklentiler ekran kaydı alabilecek türde kötü amaçlıydı. Oto oturum açmış olabilir mi? Sağ üstte hata yazıyor ve hesabın kaldırıldığını söylüyor. (Böyle bir şey yaptığını gördüğüm an maili kaldırmıştım.)

Dosya Ekleri

• 1751461957430.png
    1751461957430.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 26
Otomatik giriş yapmış olabilir. Hesaba birisi bu eklentileri koyup bilgilerini çalmayı amaçlamış olabilir. Microsoft Edge'yi Hibit Uninstaller gibi kalıntıları dahil temizleyen bir araç ile kaldırın. Kullanacaksanız tekrar yükleyin. Ayarlardan otomatik giriş ve eşitleme tarzı şeyler varsa kapatın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı