BursaliEfsane
Picopat
Ubuntu oturmuş bir yapıyı kullanıcırının hepsine eşit şekilde verirken ve fixed güncelleme olması gerektiği şekilde verirken ne anlatıyorsun?
R*dHat'e denek olmak bu kadar mı hoşuna gidiyor?
Oturmuş bir yapı mı? Fedora büyük sürümleri 6 ayda 1 çıkar ve her büyük sürüm 13 ay desteklenir. Ubuntu da LTS harici diğeri ise 6 ayda bir çıkar ve 9 ay desteklenir. Eğer lts harici kullanırsan sen de denek olmuş oluyorsun.
Güncelleme tarzı güncellik ile kararlılık arasında bir denge mi sağlamış? O nasıl oluyor?
Hem rolling release gibi sürekli üstüne güncelleme koymak ve fixed dağıtım gibi 6 ayda bir sürüm çıkarmanın ne gibi bir mantığı var?
Bunu anlamamana şaşırmadım. Fedora yıllardır bu sistemi oturttu. Sen kafanı fazla yorma.
Bir de Linus Torvalds kullanıyormuş. Ağızda sakız olan lafa bak. 10 yıl önce kurucusu basit diye kurdum dediği şey hala ağızda geziyor.
Adam M2 MacBook kullanıyor neden bahsediyorsun? Adamın ne kullandığı umurunda olabilir mi? Adamın için önemli olan şey ana akışa gelen kodları denetlemek ve projeyi sorunsuz tutmak.
Ne yapalım Torvalds'ın ne kullandığını. Torvalds'a havale mi edecek bilgisayarı.![]()
Sana burada Fedora'nın ne kadar iyi bir sistem olduğunu anlatmak için Linus Torvalds örneği verdim ama bunu da anlayamamışsın şaşırmadım. Adam daha geçen aylarda bir röportajında Fedora'yı hala kullandığını açıkladı. Neyse gidip Linux'un Microsoft'u olmaya çalışan Ub*ntu'yu kullan.