Payoneer Card ile yapılan harcamada vergi verilmeli mi?

berkerbasaran

Hectopat
Merhabalar, fiverr üzerinde freelancer olarak çalışıyorum. Kazandığım parayı da payoneer hesabıma aktarıyorum. Payoneer Card ile harcama yapsam Türkiye'ye ya da Amerika'ya vergi borcu ödemem gerekir mi? Türkiye'deki banka hesabıma para gelmeyecek.

Türkiye'de vergi kaçırmak mümkün mü sence?

Payoneer kendisi bir banka atıyor hesap açarken. Ortada Türkiye'lil bir durum yok sadece harcama var. Yuet dışında yaşayan birinin kendi kartıyla Türkiye'de harcama yapması gibi. Aldığın hizmetin KDV'sini ödüyorsun satın alım aşamasında. O sebeple Amerika'ya mı vergi ödemek gerekir onu bilemedim.

Payoneer kendisi bir banka atıyor hesap açarken. Ortada Türkiye'lil bir durum yok sadece harcama var. Yuet dışında yaşayan birinin kendi kartıyla Türkiye'de harcama yapması gibi. Aldığın hizmetin KDV'sini ödüyorsun satın alım aşamasında. O sebeple Amerika'ya mı vergi ödemek gerekir onu bilemedim.
Ne yaptınız, aynı sorunu ben de yaşıyorum. Vergi ödemeye gerek var mıdır ?

Kardeşim hortlattım konuyu ama. Ben de senle tam olarak aynı durumdayım. Anladığım kadarıyla kartla ödemelerde vergilik bi durum yok.ATM den direkt dolar çekerken de yok sadece banka kesintisi oluyor değil mi? Ayrıca bu bilgi kesin mi acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı