Payoneer üzerinden para çekerken vergi sistemi nasıl oluyor?

Bak konu senin parayı ne zaman ne kadar çektiğinle ilgili değil, konu "iş yapıp" "satış yapıp" para kazanıyorsan bunun vergilendirilmesi gerektiği ile ilgili. Vergi dairesi peşime düşer mi diye soruyorsun şu an, kesin bir cevap yok bilemeyiz, "yok bir şey olmuyor" cevabı veririm normalde ama bunun garantisi yok ki. Fiverr'dan kazandığı ilk ödemesini aldığında veya YouTube gelirinden ikinci ödemesini aldığında savunmaya çağırılan, soruşturma açılan tanıdıklarım yok mu var. Hesabına aylık 100-200 bin arası para transferi yapılan ve hiç soruşturmaya çağırılmamış arkadaşım da var. Çağırsalar vergilendirmesi gerekilen bir şey olmadığını görecekler fakat bunu önceden soruşturup ona göre çağırmadıklarını biliyorum çünkü aynı şekilde 50'şer bin transfer aldığında çağırılanı da gördüm o da vergi kaçırmıyordu. BİM'den aldığı ürünün markası gözüktüğü için reklam yazmadığından savunmaya çağırılan YouTube'daki para kazanması açık olmayan influencerı da gördüm.

Payoneer de BDDK tarafından tanınıyor yoksa PayPal gibi olurdu zaten. Kayıt olurken kimlik bilgisi giriyorsun. Mükelleflik hacmin yaptığın işe göre değişiyor.

Bu adamların bildiğim kadarıyla fiziksel kartı var yapabiliyorsan onu talep et, zaten kendi hesabına geçirmek için aldıkları fee Cut'lar inanılmaz yüksek paran hiç olur.

Edit: Ayrıca şöyle bir durum var, mesela ikinci el malını satarken de gelir ve kurumlar vergisi ödemiyorsun gelirin daimiliğiyle ilgili bir durum var. Fakat zamanında daimi gelir elde etmeyen kişilere de büyük cezalar kesildi. Yani belirli bir sınırı vardı 2022'de 50 bin liraydı sanırım yıllık olarak, fakat dediler ki sen gelirinin yıllık 50 binin altında olduğunu da belgelendirmelisin. O nasıl oluyor? Şirket açıyorsun, muhasebeci tutuyorsun, stopaj ödüy... Kısacası paranı Payoneer'de tutman daha sağlıklı.

Çok doğru söylemişsin hocam altına imzamı atarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı