MeteCAN
Kilopat
Daha fazla
İyi günler. Bu gün Crucial 8 GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 2666MHz RAM aldım. Şu an kullandığım sistemde olduğu için taktık, bilgisayar çalışıyor, görev yöneticisin de 7,46 GB kullanılır diyor ama CPU-Z'den bakınca ise Dual Channel gözüküyor, aynı şekilde SPD'ye bakınca slot 1 boş, slot 2 dolu gözüküyor. Slot 1'e de taksam aynı şekilde gözüküyor. AIDA64 deneme sürümünden bakınca Dual DDR4 SDRAM gözüküyor. SPD'ye bakınca DIMM3 ve DIMM4 gösteriyor 8 GB (1ranks, 16ranks), 8 GB(2ranks, 16ranks) olarak gözüküyor. BIOS'tan bakınca 16 GB RAM'i görüyorum. Anakartım ise Gigabyte AMD A320 AM4 DDR4 3200MHz.
Sorunu çözmüş gibi oldum. Msconfigten , önyükleme, windows10 gelişmiş seçenekler, bellek üst sınırını kendim 16000 yaptım pc yeniden açıldı özelliklerde 6gbta düşmüştü ram sonra aynı şekilde bellek üst sınırı kapattım tekrardan açılınca pc okumaya başladı. Şuan msconfig olsun msinfo32 16 gb okuyor.
Sorunu çözmüş gibi oldum. Msconfigten , önyükleme, windows10 gelişmiş seçenekler, bellek üst sınırını kendim 16000 yaptım pc yeniden açıldı özelliklerde 6gbta düşmüştü ram sonra aynı şekilde bellek üst sınırı kapattım tekrardan açılınca pc okumaya başladı. Şuan msconfig olsun msinfo32 16 gb okuyor.
Son düzenleme: